Immo De Panne - Verhuizen naar De Panne

Verhuizen naar De Panne? Dat is een goed idee! Denk jij eraan om te verhuizen naar De Panne? Dat is een goed idee! Waarom? Dat kun je lezen in deze blogpost. Na het lezen van deze blog zul je overtuigd zijn van haar gezellige karakter en de schoonheid die deze regio te bieden heeft.

Regio De Panne

De Panne is een Belgische stad aan de Noordzee, vlakbij de Franse grens. Het staat bekend om haar strand en om de prachtige natuurgebieden zoals natuurreservaat De Westhoek, waar duinen en graslanden onderdak bieden aan trekvogels en Schotse Hooglanders.

Hier vind je niet alleen het oudste natuurreservaat van Vlaanderen en kilometerslange duinen. Je vindt hier ook de gezelligste eetgelegenheden om van te genieten tijdens de koude winters of lange zomeravonden. Bovendien is het de bakermat van de zeilwagensport. Ga er lekker voor zitten, want wij schetsen je een uitgebreid plaatje van deze prachtige regio ...

Woonkwaliteit regio De Panne

Om te beginnen is de woonkwaliteit van regio De Panne uitstekend. De frisse lucht, het schone drinkwater, de Noordzee in de buurt en de natuurreservaten zorgen voor een gezonde levenskwaliteit. Bovendien zijn er genoeg mogelijkheden tot sport, recreatie en cultuur. Dit maakt De Panne een perfecte woonplaats voor gezinnen, sportievelingen en ouderen.

De Panne kent een oppervlakte van 23,90 km² en telde volgens het Rijksregister in 2020 11.123 inwoners. Dit maakt het gebied prettig bewoonbaar: niet te druk, maar ook zeker niet verlaten.

Woonaanbod regio De Panne

De Panne is de perfecte woonplaats voor de actieve natuurliefhebber. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe woning of een seizoen-verblijf, het woonaanbod in de regio De Panne is divers.

De huizenmarkt biedt woningen voor ieder budget. Van betaalbare huur- of koop-appartementen tot vrijstaande villa’s. Op het Artiestenpad bijvoorbeeld. Van moderne nieuwbouwprojecten tot aan eeuwenoude cottages en alles daartussenin.

Raadpleeg vooral je regionale makelaar voor een afspraak om te kijken wat er voor jou mogelijk is!

De Panne en haar rijke geschiedenis

De Panne kent een rijke geschiedenis. Dit zie je terug in bepaalde monumentale gebouwen en kunstwerken. Iets wat niet iedereen weet: tijdens de Eerste Wereldoorlog verbleven koning Albert I en zijn familie in De Panne. Ze woonden regelmatig de diensten van de paters Oblaten bij, waardoor ze een sterke band met hen ontwikkelden.

De kapel van de paters Oblaten is daarom bekend onder de titel ‘koninklijke kapel’. Koning Albert I gaf de kapel deze titel in 1924. Vervolgens heeft de Tweede Wereldoorlog zijn sporen achtergelaten, doordat de glas-in-loodvensters zwaar beschadigd raakten. Helaas zijn deze niet meer in haar originele staat hersteld.

Duinpark Kykhill

Duinpark Kykhill (Kykhill Dune park) is het pareltje van De Panne: een prachtige zandduin met typische duinvegetatie. In het voorjaar van 2013 is Duinpark Kykhill volledig in zijn oude glorie hersteld. Het biedt nu een plek waar je echt kan genieten van de groene schoonheid van De Panne.

De nieuwe loopbruggen en de banken die zijn geplaatst maken het gebied tot een zeer aangename plek om even uit te waaien. Je kunt er ook een flinke wandeling maken na een lange werkdag. De kers op de taart is de top van Kykhill met het wonderschone uitzicht op de historische Dumontwijk en de Noordzee.

Een ander feitje: De Panne ligt aan het uiteinde van de Kusttramlijn, die over de hele lengte van de Belgische kust loopt. De Kusttram is een openbaar vervoersdienst die de steden en dorpen langs de gehele Belgische kust met elkaar verbindt. Van De Panne helemaal oostwaarts tot aan Knokke-Heist. Dit is niet alleen praktisch, maar leent zich ook voor een leuk zondags (gezins)uitje.
Dumontwijk

Hou je van de typische Engelse cottagestijl? Dan is de wijk Dumontwijk misschien jouw favoriete wijk om in te wonen. De architectuur van deze buurt geeft je namelijk een negentiende of twintigste-eeuwse indruk die moeilijk te weerstaan is. Zeker voor diegenen die houden van de romantische Engelse stijl.

Adinkerke

Adinkerke maakt deel uit van de gemeente De Panne. Het vormt een versmelting met het stedelijke gebied en biedt daarnaast net zoveel natuurschoon als haar buurdorpen. Je kunt hier de militaire begraafplaats bezoeken of een familie-uitstapje maken naar ‘Plopsaland De Panne’.

Sportieve mogelijkheden

Buiten het feit dat De Panne een prachtige regio is, biedt ze ook een hoop sportieve mogelijkheden. Ben je een liefhebber van zeilen? Dan weet je vast al dat De Panne bekend staat om haar mogelijkheden op het gebied van zeilwagenrijden.

Zeilwagenrijden is een uitdagende zeilsport voor degenen die van snelheid, wind en avontuur houden. Langs de Vlaamse kust is De Panne dankzij haar breed uitgestrekte strand daarom uiterst geschikt om zeilwagenrijden te beoefenen.

Er zijn verschillende scholen en verenigingen waar je gelijkgestemden kunt vinden om deze – en andere – zeilsporten samen te beoefenen. Een aantal opties zijn: ‘De Royal Sand Yacht Club’, ‘De Zeilwagenschool’ en ‘Zeilwagenclub De Krab’.

Eten en drinken in de Panne

De Panne is een uitstekende plaats om lekker te eten en te drinken. Je kan er namelijk ontbijten, lunchen en dineren of plaatsnemen aan een zonnig zomerterrasje. De Panne biedt je de mooiste eetgelegenheden. Of je nu een liefhebber bent van een rustiek of modern tentje ... Voor ieders wens is er wel een restaurant of café te vinden!

Prachtige zichten

Tijdens je bezoek aan een van de eetgelegenheden kun je genieten van een uitzicht op het hinterland of de Noordzee. Voor ieders smaak en budget is er een plekje te vinden, van mosselen met frietjes tot gastronomische uitblinkers. En voor de levensgenieters onder ons is De Panne tijdens de zomermaanden perfect vanwege de volle terrassen – pal aan het strand – waar je onderdeel kunt uitmaken van de gezelligheid.

Waarom verhuizen naar De Panne?

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Overweeg dan een bezoekje aan deze mooie regio om het zelf mee te maken. De Panne is een prettige woonplaats voor jong en oud. Bovendien biedt ze genoeg betaalbare woningen voor starters of personen die op zoek zijn naar hét perfecte vakantiehuis.