Kies de beste kleuren voor in uw huis

Of u nu een nieuwe woning betrekt of uw huidige woning wilt opknappen. Kleuren kunnen echte sfeerbepalers zijn. Hoe zorg je dat jouw woning de uitstraling krijgt die je wilt? Hieronder een paar tips waarmee u met kleine veranderingen uw woning geheel anders kunt maken.

Inventariseer: Kijk om u heen welke kleuren u mooi vindt. Dit kan bijvoorbeeld in woonmagazines, hoe vrienden de woning hebben ingericht of bezoek een bouwmarkt waar u kleurstalen kunt bekijken.

Maak een moodboard: Een moodboard is een verzameling van kleuren en materialen die u in uw woning zou willen zien. Door al deze dingen op 1 plek of op verschillende pagina’s te verzamelen krijgt u een idee hoe u uw huis wilt indelen en welke kleuren u wilt gebruiken. Een moodboard kunt u online maken, maar ook op papier. Gebruik foto’s van Pinterest of PicMonkey om uw moodboard aan te kleden en maak het compleet met verfstalen die u uit de winkel haalt. U kunt zelfs een staal vloerbedekking erbij plakken of als foto online toevoegen.

Nu heeft u een idee van wat u mooi vindt en kunt u een keuze gaan maken. Het is meestal verstandig om niet meer dan vier kleuren te gebruiken in een huis om de rust te behouden.

Volgens Feng Shui worden kleuren ingedeeld in de volgende categorieën:
Hout – groen, donkerbruin
Metaal – wit, grijs, zilver, goud, metallic
Vuur – rood, oranje, paars, roze
Aarde – geel, beige, zand, lichtbruin
Water – blauw, zwart

Feng Shui is erop gericht om rust en evenwicht te brengen in een woning en het is zeker aan te raden om daar eens naar te kijken als u op zoek gaat naar inspiratie. Aardekleuren voor de woonkamer, koele waterkleuren voor het sanitair, het zijn de kleuren die geïnspireerd zijn op de natuur.

Vindt u het nog moeilijk om alsnog kleuren te kiezen voor muren, deuren en kozijnen, dan kan de keuze altijd vallen op wit, beige of een combinatie met grijs, zo naturel mogelijk. U kunt dan spelen met de accessoires om kleur in de woning aan te brengen. Denk hierbij aan kussentjes, dekentjes en kaarsen. Ook verlichting met of zonder kleur kan de sfeer brengen die u zoekt zonder dat u met de verfkwast aan de slag hoeft.

Voordeel: elk seizoen kunt u een hele nieuwe stijl in huis brengen.

Privacy  |  Voorwaarden  |  Contact  |  Makelaar Desk