Villa kopen in Knokke

Villa kopen in Knokke

Omdat West-Vlaanderen echt alles heeft, is het voor veel mensen een logische plek om te zoeken naar een villa, tweede woning of zelfs een recreatiewoning. Het mondaine Knokke biedt voor elk wat wils: winkels, sportfaciliteiten, recreatie, ruimte en de zee. De ideale plaats voor diegenen die een villa zoeken in een rustige omgeving maar met veel vertier binnen handbereik. De mogelijkheden in Knokke zijn onbeperkt en de gemeente zet zich ook in om het zo comfortabel mogelijk te maken voor haar bewoners.

Op nog geen 100 kilometer van Brussel, dichtbij Nederland en met een heerlijke kustlijn van 8 kilometer met zandstrand. In Knokke lijkt op elke dag op een vakantiedag. Deze plaats straalt rust, vrijheid en luxe uit waar wij in ons gehaaste leven zoveel behoefte aan hebben. Een ideale plek om op zoek te gaan naar een villa.

Waar wilt u gaan wonen?

Knokke kent veel verschillende bouwstijlen. Van een oude hoeve met authentieke details tot een ultramoderne woning voorzien van alle moderne snufjes en geheel klimaatneutrale woningen. Een villa kopen in Knokke is daarom vooral heel veel keuzes maken.

Knokke- Heist

Een mooie combinatie van natuur, zee en vertier. Een bezoekje aan de markt, een wandeling langs het strand, maar ook uitgebreide golffaciliteiten. Knokke- Heist blijft zich voortdurend ontwikkelen. Dit is te zien in het woningaanbod wat uitgebreid is en divers. U kunt kiezen tussen dichtbij zee, waar altijd veel te doen is tot een rustige villa met ruime tuin in de natuur.

Het Zoute

Voor exclusieve woningen, villa’s, hoeves, modern of traditioneel bent u in Knokke Het Zoute op de juiste plek. Oude weggetjes, statige lanen en een chique uitstraling. Uiteraard allemaal vlak bij de zee en strand. Vrij wonen kan niet beter voelen dan dit. Dit deel van Knokke-Heist is zo bijzonder dat er een boek aan gewijd is wat dan ook “Bijzonder wonen” heet.

Knokke Duinenwater

Een geheel nieuwe wijk Gelegen aan het prachtige heldere Duinenwatermeer, met groen rondom en toch dicht bij de kust en de zee. Met zowel luxe appartementen als villa’s heeft Duinenwater een gemêleerde bevolking van jong en oud. Wat de bewoners gemeen hebben is de liefde voor natuur. Overal is groen en de woningen aan het meer bieden een even indrukwekkend uitzicht als die aan de kust, maar veel meer faciliteiten. Recreatie, goede infrastructuur, winkels op loopafstand en een plein met gezellige restaurants. Maar ook rust en ruimte. Voor nieuwbouw moet u zeker ook een kijkje nemen in deze adembenemende wijk.

Voor wie?

Omdat Knokke zo centraal ligt (steden als Antwerpen en Brussel zijn goed bereikbaar en de Nederlandse grens is dichtbij) maar wel aan de zee en zoveel soorten woningen biedt is Knokke een plaats waar iedereen terecht kan. Jong, hip en werkend: U vindt hier een woning die van alle gemakken voorzien is maar met de rust die u nodig heeft om uit de hectiek van de dag te komen. Wilt u uit eten, uw kleding laten reinigen, boodschappen doen of een avondje uit, dan vindt u in Knokke daarvoor ook alle mogelijkheden. Diegenen die niet meer hoeven te werken vinden hier rust maar ook alle faciliteiten in de buurt en frisse zeelucht.

Wat is er te doen?

Golfen: In Knokke zijn twee golfbanen die zorgen voor extra groen binnen de gemeente maar ook zeker een aanwinst zijn voor diegenen die houden van deze sport. Zowel beginners als gevorderden komen aan hun trekken. Twee golfbanen betekent meer variatie en dus vaker golf spelen omdat het zo lekker dichtbij is.

Winkels: Wilt u echt gaan shoppen dan biedt Knokke honderden leuke winkels. De driehoek van de Lippenslaan, Dumortierlaan en Kustlaan bieden speciaalzaken, moderne pop up stores en mode voor elke smaak. De woonwijken hebben allemaal uitgebreide mogelijkheden om de dagelijkse boodschappen dichtbij te halen.

Watersport: Knokke is zee met windsurfen, golfsurfen en kitesurfen of huur een zeilboot om de golven te bedwingen. Verder kan er worden gezwommen in zowel de zee als in het Duinenwatermeer waar ook een keur aan watersport en – recreatie te vinden is. Veel afwisseling dus en dat allemaal binnen 1 plaats.

Natuur:

Naast de duinen is natuurgebied het Zwin een aanwinst voor Knokke. Deze slufter biedt flora en fauna en is de ideale plek om tot rust te komen in de natuur. U kunt hier prachtig wandelen in deze afwisselende omgeving en er worden veel activiteiten georganiseerd.

Fiscaal voordeel

Een van de grote voordelen van het wonen in Knokke (maar ook in Koksijde) is de 0% gemeentebelasting die de gemeente berekent aan haar inwoners. Dat is een groot verschil met bijvoorbeeld de 8% die u betaalt in Antwerpen. De gemeentebelasting wordt geheven over het bedrag dat u op uw inkomen betaalt aan belastingen. Heeft u een hoger inkomen (wat heel goed kan als u een villa wilt kopen) dan kan dat enorm oplopen. Bij een inkomen van 10.000 Euro is dat zo’n slordige € 3000 die u bespaart. Reden temeer om eens extra te kijken naar een woning binnen deze prettige woonplaats.

Aan een voordeel zitten ook altijd regels vast. U moet ingeschreven staan in Knokke in het bevolkingsregister, maar ook aan kunnen tonen dat u het merendeel van uw tijd daar verblijft. Knokke moet een zogenaamde fiscale woonplaats voor u zijn. Als u nog een ander huis elders bewoont, hoe kunt u dan aantonen dat uw fiscale woonplaats Knokke is? Allereerst is het belangrijk dat het grootste deel van de tijd die u besteed in Knokke plaatsvindt. Voor aantonen kunt u in elk geval zorgen dat al uw facturen op uw woonadres in Knokke worden afgeleverd, uw bankrekeningen daar staan geregistreerd, zodat het niet een vakantiewoning is maar een woning waar u ook werkelijk verblijft. Daarnaast helpt het inschrijven bij een sportvereniging (en deelname aldaar) en bezoeken van horeca en andere faciliteiten binnen de plaats om aan te tonen dat u daar het merendeel van het jaar woont. Houdt u dit netjes bij dan kunt u aan de gemeente waar u ook een woning heeft en welke u wil aanslaan voor gemeentebelasting eenvoudig aantonen dat Knokke uw plaats van residentie is. Zelfs als u een eind uit de buurt werkt in de plaats waar u ook een woning bezit.

Bereid u zich dus voor om uw fiscale domicilie aan te kunnen tonen, dan komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Hoe kom ik aan een villa van mijn keuze?

Net als met elke andere woonplaats waar u zich wilt gaan vestigen is het verstandig om door elke wijk te rijden. De sfeer te proeven en u te oriënteren op de plaats waar u wilt gaan wonen. Kies een makelaar die plaatselijk werkt, de buurt kent en het aanbod. Zeker bij aanschaf van een villa is het belangrijk dat uw makelaar goed op de hoogte is van uw wensen: welk deel van Knokke, oudbouw of nieuwbouw, faciliteiten in de buurt en niet te vergeten uw budget. Zo kan hij u een passend aanbod doen zodra er een woning aangeboden wordt die bij u zou kunnen passen. Wees niet bang om uw wensen aan te passen, wees eerlijk en kijk ook eens naar woningen buiten de buurt van uw keuze. Zo krijgt u een goed zicht op de gemeente en vindt u zeker een villa die bij u past.

Privacy  |  Voorwaarden  |  Contact  |  Makelaar Desk