Home Appartement 3191 Schiplaken
Rijkenhoekstraat 46
Kaart

Rijkenhoekstraat 46

3191 Schiplaken Appartement
744 m² wonen
3241 m² perceel
4 slaapkamers
€1.260.000

* * *

Rijkenhoekstraat 46 - 3191 Schiplaken - Deze charmante Franse villa heeft een enorm potentieel en heel veel troeven:

Vooreerst de ligging:
in een rustige straat met zicht op veel groen, vlakbij de Leuvense Vaart en ontspannende fietsroutes, maar ook met de wagen super bereikbaar binnen de driehoek Brussel-Antwerpen-Leuven, vlakbij de autostrade E19.

Een ideale werk/privé situatie:
het grootste deel van de rechtervleugel kan perfect als praktijkruimte/bureauruimte met aparte ingang ingericht worden (+/-70m²). Vrije beroepen maar ook kinesisten, therapeuten, profielen uit de medische of artistieke sector vinden hier voldoende ruimte èn een parking voor 4 wagens voor de deur. Uiteraard kan deze ruimte ook als men’s cave, hobbyruimte of andere doeleinden dienst doen.

Luxe ontspanningsmogelijkheden:
het binnenzwembad van 5x10m in mozaïek met ionisatie (geen chloor!) en jetstream laat u elke dag genieten van een frisse duik, een dagelijkse dosis sport of gewoon een rustgevend moment. Aansluitend is er een douche, hammam èn sauna voor de ultiem gezonde verwennerij! Dit alles bevindt zich in het bijgebouw (394m²) dat verbonden is met de villa via een lange gang, dus u hoeft er niet voor naar buiten te gaan.

Uw auto’s worden ook verwend:
achteraan het bijgebouw is er toegang via de autolift (!) naar de ondergrondse verwarmde garage, daar kunnen tot 5 wagens veilig gestationeerd worden. Achteraan het perceel bevinden zich nog een aparte carport en garagebox voor 3 extra wagens of tuinmateriaal.

De woning zelf (495m²) heeft indrukwekkende volumes:

Gelijkvloers:

een riante inkom met ronde traphal; een prachtige leefruimte badend in het licht, bibliotheek met gesloten haard èn gemoedelijke houten bar om de avond gezellig af te sluiten; een topkwaliteit keuken van Poggenpohl uit 2010 die hyper-uitgerust is met ingebouwde combi-oven, grote inductiekookplaat, koffiezetapparaat, vaatwasser etc, met eet- en/of zithoek met zicht op de tuin; aparte gang met ruimtes voor wasplaats en professionele koelcel om drank en voedsel op een ultra comfortabele manier lekker fris te houden; bureauruimte met stalen kluis; en vooraan de praktijkruimte waarvan hierboven reeds sprake.

Eerste verdieping
:
4, potentieel 5, ruime slaapkamers, waarvan 1 een en suite badkamer heeft. De andere gigantische badkamer met rond bad, bevindt zich naast de ruime dressing. Er zijn 3 toiletten op deze verdieping.

De vloeren op beide verdiepingen zijn in parkettegel die ideaal de warmte van de vloerverwarming verspreidt zodat er een heerlijke constante temperatuur heerst. Beide gebouwen worden door een geothermische warmtepomp aangestuurd en zijn zo goed geïsoleerd dat het fantastische EPC van 131, uiterst uitzonderlijk voor een dergelijke woning, maakt dat ze volledig energieneutraal wordt na het plaatsen van zonnepanelen en warmtepompboilers.

Buiten:
Zuidgerichte terrassen, zowel overdekt als open, ingebouwde bbq, mooi aangelegde tuin met grasvelden, struiken en fruitbomen, die volledig omheind is en afgesloten met een elektrische poort vooraan.

Troeven:
ligging
werk/privé
binnenzwembad
garage voor 8 wagen
enorme volumes
heel licht
alarmsysteem
topkwaliteit materialen
ingrijpende verbouwing in 2010
nieuw geïsoleerd dak in natuurleien
warmtepomp
EPC 131
mooie zuidgerichte tuin

Kenmerken
Financieel
Vraagprijs
€ 1.260.000
Kadastraal Inkomen
€ 4.328
Algemeen
Type
Appartement
Bouwjaar
1980
Grond oppervlakte
3241 m2
Bewoonbare oppervlakte
744 m2
Referentie
1CVPP-FNMZX8
Makelaar Code
835534
EPC Waarde
131 kWh/m2
EPC Label
B
EPC Certificaat
20220624-0002618815-RES-1
Ruimtelijke Ordening
Stedenbouwk. vergunning
Ja
Dagvaarding uitgebracht
Niet van toepassing
Rechterlijke beslissing
n/a
Voorkooprecht
Nee
Verkavelingsvergunning
Niet van toepassing
Bestemming
Woonparken
Overstromingsgebied
Nee
Prijs Geschiedenis
22 Sep 2023
€1.260.000 / Quares
27 Jun 2022
€1.395.000 / Quares
Wat is jouw huis waard?

Krijg direct inzicht in de waarde en populariteit van je huis door je adres toe te voegen in Mijn Huis.

Voeg mijn huis toe
Interesse wanneer dit pand opnieuw te koop staat? Laat uw gegevens hier achter en blijf op de hoogte.
Door het invullen van dit formulier gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden en privacy van Immospeurder.com