Kaart

3790 Sint-Martens-Voeren Grond Te Koop
2279 m² perceel

* * *

Zeldzame en unieke bouwkavel van 2279m2 achter de kerk van Sint Martensvoeren langs het beekje de Veurs vlakbij de Nederlands-Belgische grens. Op de kavel mag een eengezinswoning gebouwd worden met een foot-print van 150 m2, er mag een dubbele inpandige garage gerealiseerd worden. Er moet rekening gehouden worden met de omliggende bebouwing zowel in stijl als ook met bv de aanplant van de tuin. Het geheel ligt in een beschermd gebied.

Sint Maartensvoeren is een zeer populair dorpje onderdeel van gemeente Voeren, zeer landelijk, een heerlijke Bourgondische streek van Belgische Limburg.
De Nederlandse grens is op zeer korte afstand gelegen, Maastricht is op circa 20 minuten rijafstand gelegen, de Nederlandse dorpen Mheer en Noorbeek op enkele km’s.

Langs de weg zijn de nutsaansluitingen aanwezig, voor de aansluiting zijn geen bijzondere aanpassingen noodzakelijk.
Er gelden redelijk strenge voorschriften. De nabijheid van een beschermde kerk, een beschermd dorpsgezicht en de ligging in effectief overstromingsgebied hebben hiertoe geleid.

Uiteindelijk betekent dit dat er een moderne, hedendaags uitgewerkte en compacte woning kan gebouwd worden voor een gezin met kinderen, met alle moderne voorzieningen. Er kunnen diverse dingen niet: er kan geen vakantiewoning, geen appartement of tweewoonst, geen handelszaak of andere commerciële activiteit. Vrij beroep samen met een woning is wel mogelijk, mits enkele beperkingen in acht genomen worden. De aanleg van de buitenruime is ook speciaal: minimale verharding, geen bijgebouwen, enz.

De gemeente Voeren is zich degelijk bewust van de uiterste gevoeligheid van dit dossier: elke bouwaanvraag voor een woning MOET voor advies naar het Agentschap Onroerend Erfgoed gestuurd worden, en hun advies is bindend. Het College wenst dan ook NIET van deze voorschriften af te wijken.

Aan de kandidaat-kopers melden wij duidelijk dat er strikt volgens de voorschriften moet gebouwd worden, en dat de keuze van de architect ook belangrijk is.

Overstromingsgevoelige gebieden
Perceelscore of P-score: D
Gebouwenscore of G-score: onbekend
Ligging in Signaalgebied: neen
Ligging in afgebakende oeverzone of afgebakend overstromingsgebied: neen

(A: geen overstroming gemodelleerd B: kleine kans op overstromingen onder klimaatverandering C: kleine kans op overstromingen D: middelgrotekans op overstromingen)

Kenmerken
Financieel
Vraagprijs
€ 229.000
Algemeen
Type
Grond
Grond oppervlakte
2279 m2
Referentie
3109120210804171552
Ruimtelijke Ordening
Stedenbouwk. vergunning
n/a
Dagvaarding uitgebracht
n/a
Rechterlijke beslissing
n/a
Voorkooprecht
Ja
Verkavelingsvergunning
n/a
Bestemming
Niet ingegeven
Overstromingsgebied
Niet ingegeven
Prijs Geschiedenis
22 Mar 2023
€229.000 / Erik Bessems Makelaardij
01 Feb 2023
€250.000 / Erik Bessems Makelaardij
27 Jul 2022
€295.000 / Erik Bessems Makelaardij
04 Aug 2021
€350.000 / Erik Bessems Makelaardij
Wat is jouw huis waard?

Krijg direct inzicht in de waarde en populariteit van je huis door je adres toe te voegen in Mijn Huis.

Voeg mijn huis toe
Door het invullen van dit formulier gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden en privacy van Immospeurder.com