Kaart

4830 Limburg
20 slaapkamers
€2.450.000
Omschrijving

Het Kasteel van Velm gelegen te midden van het Haspengouwse landschap, dateert uit de 18de eeuw. Het kasteel met aanhorigheden, in classicistische stijl, omvat ± 3.000 m² aan bewoonbare oppervlakte en is gelegen in een uniek domein met ± 6,5 ha, deels park en deels bos.
De royale inkomhal geeft een bijzonder cachet aan dit kasteel en is een perfecte ontvangstruimte waar eveneens recepties kunnen worden gegeven. Aansluitend heeft men toegang tot het bureau en de imposante traphal die u leidt naar de verschillende etages met verscheidene salons en privévertrekken. Daarnaast heeft men het gedeelte dat vandaag dienst doet als talencentrum met verschillende klaslokalen, professionele keuken, eetruimte en op de verdiepingen nog vele kamers voor de gasten. Achteraan het hoofdgebouw bevindt zich nog de kapel die dienst kan doen als polyvalente ruimte. De grote parktuin met zijn eeuwenoude bomen doen je wegdromen en hier kan je genieten van privacy en rust. Ideaal als wellnesscentrum, opleidingscentrum, coaching, seminaries, hotel, enz.
Andere: buitenzwembad, parking, bijgebouwen.
Goede ligging vlakbij de snelweg E40 Luik (30 km) – Brussel (70 km) en Maastricht ligt op 25 min, dit alles op een unieke plaats met authentieke fauna en flora in hart van Haspengouw.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen Veerle Viérin, +32 (0) 474 76 11 87.

* * *

Het 18e-eeuwse Kasteel van Velm is gelegen in het hart van Haspengouw en biedt een unieke combinatie van klassieke architectuur, omringd door ongeveer 6,5 hectare prachtige park- en bosgronden. De woning beslaat circa 3.000 m² en bestaat uit uiteenlopende ruimtes, waaronder een indrukwekkende ontvangsthal die uitermate geschikt is voor recepties, diverse salons en privévertrekken. Daarnaast zijn er facilititeiten die momenteel gebruikt worden als talencentrum met klaslokalen, professionele keuken, eetzaal en diverse gastenkamers. Tot de extra's behoren een buitenzwembad, parkeergelegenheid, bijgebouwen en een kapel die als multifunctionele ruimte kan dienen. Deze eigendom, gelegen nabij de E40 tussen Luik (30 km) en Brussel (70 km), en op slechts 25 minuten van Maastricht, leent zich perfect voor gebruik als wellnesscentrum, opleidingscentrum of hotel. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Veerle Viérin op +32 (0) 474 76 11 87.

Kenmerken
Financieel
Vraagprijs
€ 2.450.000
Algemeen
Type
Huis
Referentie
GDBUOC7Y24NC
Makelaar Code
4893841
Prijs Geschiedenis
27 Oct 2022
€2.450.000 / Sotheby's Bruxelles
Wat is jouw huis waard?

Krijg direct inzicht in de waarde en populariteit van je huis door je adres toe te voegen in Mijn Huis.

Voeg mijn huis toe
Interesse wanneer dit pand opnieuw te koop staat? Laat uw gegevens hier achter en blijf op de hoogte.
Door het invullen van dit formulier gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden en privacy van Immospeurder.com