Achttiende-eeuws landhuis te koop in Cantabrië, Spanje

Een heel bijzonder statig huis in charmante tuinen, met een verfijnde sfeer en prachtige historische kenmerken.

Met zijn elegante proporties en kenmerkende Korinthische zuilengalerij is dit zeer bijzondere vroeg-achttiende-eeuwse landhuis een prachtig voorbeeld van de aristocratische huisarchitectuur van die periode, met een vredige, verhoogde ligging en een gracieuze compositie die het geliefd zou maken bij elke veeleisende landjonker.

Het hoofdgebouw werd in 1717-1718 gebouwd door meester-metselaar Manuel Gutiérrez Cavada, met een buitengewone hardstenen gevel. Binnen is er een onmiddellijk gevoel van ruimte dat aanhoudt als we door het interieur gaan, gerangschikt in de klassieke lay-out voor deze stijl van een historisch huis.

De accommodatie is verdeeld over drie niveaus, de bovenste verdiepingen zijn bereikbaar via een imposante zuilentrap. Op de begane grond zouden de dagelijkse werkzaamheden van het huishouden hebben plaatsgevonden. Tegenwoordig herbergt het twee keukens, een slaapkamer, een zitkamer, een lounge en een wijnkelder. Boven waaieren de kamers uit vanuit twee vestibules, waarbij de grotere overgaat in de kleinere.

Hier vinden we een volumineuze ontvangstruimte, een kleine voorkamer, de hoofdslaapkamer (en-suite), nog twee slaapkamers en twee badkamers. Een zolderverdieping, bereikbaar via een brede houten trap, bevat een royale ruimte die momenteel wordt gebruikt als biljartkamer, twee lichte slaapkamers en een badkamer.

Dit zeer bijzondere pand ligt in charmante tuinen, met een boomgaard en verschillende bijgebouwen, waaronder een pittoreske duiventil. Met voldoende ruimte om te parkeren, zou het een magisch weekendje weg zijn, evenals een buitengewoon huis het hele jaar door.