Gerenoveerde 16e-eeuwse kerk te koop in het Baskenland

Veel mensen zouden de afbrokkelende muren en het ingestorte dak van de 16e-eeuwse kerk hebben gezien als niet meer dan rustieke ruïnes in het hart van Baskenland.

Hoewel de prachtige ligging in de beboste valleien van het bergachtige gebied een voor de hand liggende attractie is, zouden de kosten en moeite om het vervallen gebouw op de een of andere manier te herstellen tot een comfortabel huis de meeste mensen hebben afgeschrikt.

Maar de Venezolaanse creatief directeur, grafisch ontwerper, computeringenieur, fotograaf, schilder, interieurontwerper en skateboarder zag duidelijk het potentieel en liet zich niet afschrikken door de moeilijkheden van het project.

Hij werkte samen met architect Carlos Garmendia om de kerk - die dateert uit 1530 - te transformeren en drie jaar later is de missie volbracht.

Het resultaat is zeker ongebruikelijk – en zeker uniek. Het ligt in de buurt van Las Barrietas in Sopuerta, een stad op 30 minuten van Bilbao.

Careaga zei in een interview:

Wat het voor mij uniek maakt, is de wetenschap dat de muren om je heen al 500 jaar staan, en het feit dat ik me het interieur helemaal eigen heb gemaakt. Ik beschouw het bijna als een kunstwerk.

Nu het project is voltooid, heeft Careaga het huis met drie slaapkamers te koop gezet.

De website zegt: “De huidige eigenaar heeft een adembenemend werk geleverd door renaissance en moderne esthetiek te combineren, waardoor een zeer eigentijdse leefruimte is gecreëerd met een verheven en meditatieve sfeer.

Dit is echt een uniek en buitengewoon huis dat zowel kunstenaars als kunstliefhebbers zal boeien, de kerk staat op een perceel van 900 m2 en heeft een totale bebouwde oppervlakte van 250 m2. De woning wordt verkocht voor € 1.600.000.