Uniek kasteel te koop aan de Costa da Morte in La Coruna

De bebouwde oppervlakte bedraagt circa 2.700 m2, waarvan circa 700 m2 woonoppervlak.

De accommodatie is handig ingedeeld over een enkele verdieping, verdeeld over negen kamers (meerdere ontvangstruimten met open haarden, twee slaapkamers met en-suite badkamer, keuken, wijnkelder, fitnessruimte en bijkeuken) zonder architectonische barrières. Het heeft overal opvallende gewelfde plafonds, verschillende ingangen en een panoramisch uitzicht vanuit elk aspect, met uitzicht op de berg Pindo (bekend als de Keltische Olympus) en pittoreske kustdorpjes.

Dit buitengewone fort rijst imposant op vanaf de Ría de Corcubíon, de hoogste van de Rías Baixas en de enige toegangsweg naar Finisterre. Met een totale oppervlakte van ongeveer vijf hectare, is het omgeven door de natuur, opgehangen tussen de zee en de inheemse Galicische bossen.

Buiten zijn er vier binnentuinen, een waterput en verschillende overvloedige natuurlijke bronnen. De woning is aangesloten op het dorpswaterleidingnet en is voorzien van centrale verwarming en een eigen driefasige stroomaansluiting. Een trap geeft toegang tot de kust, waar zich twee fijne zandstranden en een grot bevinden, die allemaal deel uitmaken van het pand.

Alle hulpprogramma's zijn up-to-date en klaar voor gebruik, bestaande uit een telefoonlijn, 5G-dekking, een schotelantenne en antenne en een draadloos beveiligingssysteem.

Vanwege de omliggende topografie is er ruimte voor het installeren van een helikopterplatform en een vorm van ligplaats aan de kust (afhankelijk van de relevante toestemmingen), waardoor dit opmerkelijke pand over land, over zee en door de lucht bereikbaar is.

Gelegen op een natuurlijke plek op slechts 90 km van de twee belangrijkste steden van Galicië (Santiago de Compostela en La Coruña), die elk een luchthaven en treinstation hebben, is dit een onmisbare kans om een ??buitengewone historische schat te bezitten - en een sensationeel huis.