Veemarkt Kortrijk

Veemarkt Kortrijk

Rondom het terrein van een voormalige meubelwinkel in Kortrijk is de ontwikkeling van een spannend nieuw project gestart. Met een gerenoveerde historische distilleerderij als blikvanger, omringd door 65 wooneenheden (waarvan de helft gezinswoningen), is dit project werkelijk uniek in zijn soort. De grote open binnenplaats in de gezellige, autovrije woonwijk zorgt voor een weelde van gemeenschappelijk ruimte voor alle bewoners. Door verschillende woningtypen te combineren in een bescheiden architecturale stijl past het volledige project perfect bij de ambachtelijke bouwstijl in het stadscentrum.

• Centrum Kortrijk, vlakbij de Veemarkt te Kortrijk. Ontwikkeling groot binnengebied.
• Combinatie van stadswoningen, appartementen, duplexen en stapelwoningen.
• De kern van de site is een open groene ruimte die aansluit op de distilleerderij. Dit historische gebouw wordt gerenoveerd en opent zich naar het binnengebied. Dit wordt de publieksattractie die gebruikt kan worden als expositieruimte, een leuke bar, een kleine voedselmarkt, een locatie voor pop-ups, workshops, een zonnig terras, enz.
• In de achtertuin van het Herenhuis aan de Veemarkt is ruimte voor drie landwoningen. Het gebouw van de meubelhallen wordt gevuld met lofts. Vervolgens worden in de straat enkele gebouwen vervangen door stadswoningen.
• Gedurende het hele project streven we naar diversiteit met verschillende woontypologieën. Deze aanpak zorgt niet alleen voor variatie in aanbod en beleving, maar biedt ook mogelijkheden om elk onderdeel ruimtelijk zo goed mogelijk in te passen in de directe omgeving. De nieuwe woningen zijn architecturaal bescheiden en verwijzen naar de typologie van de ambachtelijke volumes aan de binnenkant van vele Kortrijkse stadsblokken.
• Het hele project is autovrij (alleen bewoners kunnen tijdelijk laden en lossen).
• In de directe omgeving van alle woningen zijn ruime fietsenstallingen voorzien die geïntegreerd zijn in enkele ruimtelijke structuren die ook banken, speelvoorzieningen, pergola’s, enz. kunnen integreren. De behoefte aan parkeerplaatsen voor bewoners wordt opgevangen dankzij de parkeergarage van de Veemarkt, die op dit moment niet volledig bezet is.Meer over dit Project?

Voor meer fotos, informatie of een afspraak over Veemarkt Kortrijk:

Ga naar de website van Veemarkt Kortrijk