Home Te Koop Huis 2275 Gierle
Grotenhout 2
Kaart

Grotenhout 2

2275 Gierle Huis Te Koop
120000 m² perceel
€1.695.000
Lening simuleren

Ontdek dit charmante, nieuw gebouwde landhuis op een prachtig domein van ongeveer 12 hectare in Gierle. Ontworpen door architect Gert van Zundert, beschikt deze woning over vier slaapkamers en ongeveer 700 m² bijgebouwen, waaronder paardenstallen. Het huis is bijna voltooid in ruwbouw en biedt een vloeroppervlakte van ongeveer 500/600 m².

Het domein, dat zich uitstrekt over 300 hectare prachtige bossen, beschikt over een eigen oprijlaan van ongeveer 1,5 km en een grote vijver van ongeveer 5 hectare. Vanaf het landgoed heeft u een prachtig uitzicht over de weilanden, omringd door bomen. Bovendien is het gemakkelijk bereikbaar via de snelweg, ideaal voor natuurliefhebbers.

Het Grotenhoutbos, beheerd door het Agentschap voor Natuur en Bos, biedt een verscheidenheid aan ecosystemen. Hierdoor kunt u verschillende boom-, plant- en diersoorten ontdekken, waaronder acht verschillende soorten vleermuizen, reeën, hazen en vossen. De vijver is een populaire plek voor dagvlinders, libellen en broedvogels zoals wespendieven, fluiters en zwarte spechten. Er zijn al 360 verschillende plantensoorten ontdekt.

Het Grotenhoutbos heeft een rijke geschiedenis en is een van de weinige oude bossen in de Kempen. Het maakte deel uit van het Land van Turnhout sinds 1356 en was een belangrijk jachtdomein voor Filips de Goede in 1430. Tegen het einde van de 17e eeuw veranderde dit toen adellijke families zich gingen richten op houtproductie.

Enkele bijzonderheden:
- Het huis wordt casco opgeleverd, zodat u het naar uw eigen smaak kunt afwerken.
- Het eigendom ligt deels in een landschappelijk waardevol agrarisch gebied en deels in een natuurgebied.
- Meer informatie en plannen zijn op aanvraag beschikbaar.

* * *

Grotenhout 2 - 2275 Gierle - Romantisch landhuis gelegen in prachtig domein van ca. 12 ha te Gierle
Romantisch nieuw gebouwd landhuis (ontwerp van architect Gert van Zundert) met 4 slaapkamers en ca. 700 m² bijgebouwen (oa paardenstallen). Deze nieuwe woning is quasi afgewerkt in ruwbouw. (casco) Vloeroppervlakte van ca 500/600 m² met ca. 12 ha. eigen grond, oprijlaan van ca 1,5 km in een domein van 300 ha prachtige bossen en grote vijverpartij van ca. 5 ha. Mooie verzichten over de prachtige weilanden omgeven door bomen en bovendien vlot bereikbaar via de autobaan. Ideaal voor de natuurliefhebber.

Domein Grotenhout (Agentschap voor Natuur en Bos):
De afwisseling van verschillende ecosystemen is ongetwijfeld de grootste troef van het Grotenhoutbos. Je ontdekt hierdoor verschillende boom-, plant- en diersoorten. Zo leven er acht verschillende vleermuissoorten, samen met reeën, hazen en vossen. De vijver is dan weer een geliefde plek voor dagvlinders, libellen en broedvogels zoals wespendief, fluiter en zwarte specht. Ook het plantenlijstje is indrukwekkend: al 360 verschillende plantensoorten zijn ontdekt. Geef je ogen en oren dus goed de kost tijdens een trip door deze wondermooie leefwereld.

Geschiedenis
Het Grotenhoutbos is een van de weinige oude bossen met enige omvang in de Kempen en heeft een rijke geschiedenis. Het Grotenhout maakte deel uit van het Land van Turnhout sinds het ontstaan in 1356, waardoor de heren van Turnhout beslisten over het beheer ervan. Filips de Goede voegde het domein in 1430 toe aan zijn lijst met vrijwouden: de belangrijkste jachtdomeinen van de landsheer. Deze vrijwouden genoten zijn speciale bescherming. Tot het einde van de 17e eeuw vervulde de jacht de belangrijkste functie in het Grotenhout met reeën en everzwijnen als belangrijkste groot wild. In de 18e eeuw kwam hier verandering in toen de belangrijke adellijke families zich meer richtten op de houtproductie.

Bijzonderheden:
- Woning wordt casco opgeleverd. U kunt dit eigendom naar eigen smaak verder afwerken.
- Eigendom is deels gelegen in landschappelijk waardevol agrarisch gebied en deels in natuurgebied.
- Meer informatie en plannen beschikbaar op aanvraag Documenten Momenteel zijn er geen documenten beschikbaar van dit pand op de website, u kan deze opvragen op ons kantoor. Onze referentie voor dit pand is 01/3135.

Kenmerken
Financieel
Vraagprijs
€ 1.695.000
Algemeen
Type
Huis
Grond oppervlakte
120000 m2
Referentie
BQ2J54OSNS1W
Makelaar Code
01/3135
Ruimtelijke Ordening
Stedenbouwk. vergunning
Ja
Dagvaarding uitgebracht
Neen
Rechterlijke beslissing
n/a
Voorkooprecht
Neen
Verkavelingsvergunning
-
Bestemming
Landschappelijk waardevolle agrarisch gebied
Overstromingsgebied
Mogelijk overstromingsgevoelig
Prijs Geschiedenis
17 Mar 2024
€1.695.000 / Hillewaere Vastgoed
Wat is jouw huis waard?

Krijg direct inzicht in de waarde en populariteit van je huis door je adres toe te voegen in Mijn Huis.

Voeg mijn huis toe
Door het invullen van dit formulier gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden en privacy van Immospeurder.com