Home Huis 1851 Humbeek
Oostvaartdijk 366



immo Kaart

Oostvaartdijk 366, 1851 Humbeek

Huis in Humbeek
136 m² wonen
313 m² perceel
€445.000

Oostvaartdijk 366 - 1851 Humbeek - Unieke woning gelegen aan de Verbrande Brug in Grimbergen. Subliem transformatieproject gerealiseerd door architectenbureau De Vylder Vinck Taillieu in samenwerking met Doorzon Interieurarchitecten.Unieke woning gelegen aan de Verbrande Brug in Grimbergen. Subliem transformatieproject gerealiseerd door architectenbureau De Vylder Vinck Taillieu in samenwerking met Doorzon Interieurarchitecten.
De voormalige garage aan het Zenne kanaal is omgetoverd tot een moderne woning die volledig in orde staat en met de mooiste materialen is afgewerkt. De voorgevel met donker zadeldak en klassieke dakpannen creëert een tijdloze moderne uitstraling. Het dak benadrukt de bijna klassieke drievoudige structuur van de voorgevel en voegt een stijlvol element toe aan het architecturale geheel.
De oorspronkelijke ommuring en poort zijn behouden alsook de 1e verdieping uit respect voor het historische karakter van het gebouw. Binnen de behouden omtrek is een nieuw volume toegevoegd met gedraaide hoofdassen die de hedendaagse relatie tussen rijhuis en kanaal symboliseren. Het pand krijgt daardoor een geheel nieuwe dynamiek.
De comfortabele slaapvertrekken en badkamer bevinden zich op het gelijkvloers. Alle leefruimtes zijn in een open house concept uitgezet op de 1e verdieping met in het voorste gedeelte een volume gelegen in de driehoekige tussenruimte tussen de bestaande omtrekmuur en de nieuwe schuine gevel.
De grote glaspartijen die resoneren met de afmetingen van de poort op de begane grond zorgen voor overvloedig daglicht en een naadloze verbinding tussen binnen en buiten. Ze zijn bewust ingeplant voor een verbluffend effect: het panoramisch vergezicht over het schilderachtige kanaal. Een gezellig terras aan de voorkant biedt bovendien de mogelijkheid om extra van deze beleving te genieten.
Let ook op de zeer ruime stijlvolle keuken perfect uitgerust en afgewerkt met enorm werkblok en doorloop naar het terras met zicht op de tuin. Ook beneden bevindt zich nog een terras.
Prachtige woning in perfecte harmonie tussen oud en nieuw. Behoud van coole originele elementen zoals ommuring en zichtbaar gelaten ruwe balken maar tegelijk volledig organisch verpakt in premium strakke design.
De ruimtes zijn licht en luchtig, vernuftig geschikt met verrassende views, lichtinval en perspectieven door een dynamisch spelen met volumes, schuine elementen zoals de plafonds, tussenniveau’s en inzet van veel glas en beton. Tegelijk wordt een gezellige sfeer gecreëerd door de koudere cleane materialen en kleuren zoals beton, metaal en witte muren af te wisselen met mooi warm hout.
Maximaal woonplezier in een modern architectonisch concept met ruime luchtige vertrekken die tot in de kleinste details zijn verfijnd met als extra dimensie de toegevoegde waarde van een oud industrieel gebouw met een rijke kanaalgeschiedenis. Extra troef is de locatie aan water, het unieke zicht en de nabijgelegen wilde natuur. Alle voorzieningen vlakbij en vlotte aansluiting met de grote verkeersaders.

Kenmerken
Status: Het lijkt erop dat dit zoekertje niet meer beschikbaar is.

Financieel
Vraagprijs
€ 445.000
Algemeen
Type
Huis
Bouwjaar
2014
Grond oppervlakte
313 m2
Bewoonbare oppervlakte
136 m2
Referentie
EKV7U9TQXVCC
Makelaar Code
817
EPC Waarde
113 kWh/m2
EPC Label
B
Ruimtelijke Ordening
Stedenbouwk. vergunning
Ja
Dagvaarding uitgebracht
Nee
Rechterlijke beslissing
n/a
Voorkooprecht
Nee
Verkavelingsvergunning
Nee
Bestemming
Woongebied
Overstromingsgebied
n/a
Prijs Geschiedenis
17 Nov 2023
€445.000 / ArchitectenWoning
Prijzen gevonden op dit adres

Gelieve zich GRATIS aan te melden om deze info te zien

Wat is jouw huis waard?

Krijg direct inzicht in de waarde en populariteit van je huis door je adres toe te voegen in Mijn Huis.

Voeg mijn huis toe
Interesse wanneer dit pand opnieuw te koop staat? Laat uw gegevens hier achter en blijf op de hoogte.
Door het invullen van dit formulier gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden en privacy van Immospeurder.com