Gerenoveerd Gotische Kasteel te koop in Segovia

In de stad Cantalejo, in het Segoviaanse gebied van Sepúlveda, staat een imposant kasteel, niet alleen vanwege de constructie zelf, maar ook vanwege de hervorming ervan. Dit kasteel in gotische-mudejar-stijl was vroeger eigendom van talrijke dynastieën van de Spaanse adel en werd mogelijk gebouwd door Abd-al Rahman I tijdens zijn bewind in de 8e eeuw. Het staat te koop voor 15 miljoen euro.

De eerste overblijfselen dateren uit de 12e en 13e eeuw, maar latere afstammelingen van de katholieke vorsten waren verantwoordelijk voor het aanbrengen van aanzienlijke wijzigingen aan het kasteel. Verschillende aristocratische families hebben dit landgoed in bezit gehad en in 1856 kwam het in handen van José Galofré, schilder en eresecretaris van koningin Elizabeth II. In 1931 werd het uitgeroepen tot monument van cultureel belang.

Vandaag, na zijn indrukwekkende verbouwing, zou het een exclusief luxe hotel en evenementenruimten kunnen huisvesten op slechts 75 km van Madrid, in de provincie Segovia. Op de markt gebracht door het makelaarskantoor The Singular Space, heeft het kasteel een totale oppervlakte van 5.950 m2 en 25 kamers verdeeld over vijf verdiepingen.

Daarnaast heeft het een grote verscheidenheid aan ontvangst- en vergaderruimten, ideaal voor het houden van allerlei soorten evenementen. Gasten kunnen ontspannen in de weelderige Royal Hall, de prachtige binnenplaats of de historische bibliotheek, terwijl u vanaf de torens kunt genieten van een panoramisch uitzicht. Evenzo heeft het kasteel een volledig uitgeruste industriële keuken met een enorme grill met uitzicht op het restaurant, evenals voldoende ruimtes voor servicepersoneel.

Het landgoed van 79 hectare herbergt een reeks bijgebouwen: een gezellig molenhuis in perfecte staat, ideaal als huis voor de beheerders; activiteitencentra met toiletten; een raadselachtig piramidevormig huis; verschillende stenen beuken (momenteel in gebruik als museum) en een prachtige kapel, een schilderachtige setting voor bruiloften en evenementen. De rest van het landgoed bestaat uit een prachtige beboste tuin, met meerdere zwembaden.