Carte

Moerenstraat 57

3840 Borgloon
à Vendre
141 m² Vivre
513 m² Terrain
Description

Op zoek naar een fantastische mogelijkheid om je eigen droomhuis te bouwen? Verscholen in het rustige Bommershoven, nabij Borgloon en tegenover uitgestrekte weilanden, ligt deze bijzondere kans. Het perceel heeft een grootte van 5a13ca en bevat momenteel een te slopen woning en stal.

Als koper heb je het voordeel om, mits je voldoet aan de geldende voorwaarden*, na de sloop een gloednieuw huis op te trekken en hierbij te profiteren van een verlaagd BTW-tarief van slechts 6% in plaats van de gebruikelijke 21%.

Vanaf 1 januari 2024 blijft het lagere btw-tarief van 6% permanent geldig voor projecten van particuliere bouwheren. De voorwaarden stipuleren dat de nieuw gebouwde woning gedurende 5 jaar de enige en eigen woning van de koper moet zijn en een bewoonbare oppervlakte van maximaal 200 m² mag hebben. Meer informatie over deze voorwaarden vind je via de volgende link: https://financien.belgium.be/nl/Actueel/verlaagd-btw-tarief-afbraak-heropbouw-warmtepompen.

Ben je geïnteresseerd in dit unieke eigendom? Neem dan telefonisch contact met ons op via 012 23 00 23 of stuur je vragen per e-mail naar roland@immo-leroi.be.

* * *

Moerenstraat 57 - 3840 Borgloon - Deze woning is gelegen in het rustige Bommershoven bij Borgloon, tegenover weilanden en vlakbij het kasteeldomein. Het perceel is 5a13ca groot. De woning en stalletjes zijn om af te breken.

Kopers (die aan de voorwaarden voldoen *) kunnen na afbraak een nieuwe woning bouwen en genieten van 6% BTW ipv 21%BTW.

* voorwaarden: vanaf 1 januari 2024 blijft het verlaagde btw-tarief van 6% behouden voor onbepaalde tijd, voor projecten van bouwheren-natuurlijke personen. Het moet gaan om woningen:
- die gedurende 5 jaar de enige en eigen woning van de bouwheer/koper zijn;
- en die een bewoonbare oppervlakte hebben van maximum 200 m².

Info via de link : https://financien.belgium.be/nl/Actueel/verlaagd-btw-tarief-afbraak-heropbouw-warmtepompen.

INTERESSE IN DEZE EIGENDOM? Maak telefonisch een afspraak op het nummer 012 23 00 23 of mail uw vragen aan roland@immo-leroi.be.

Caractéristiques
Financier
Prix
€ 68.500
Général
Type
Maison
Bouwjaar
1899
Terrain
513 m2
Zone habitable
141 m2
Référence
4T1KS6LLD90L
Code Agence
24K0327
EPC
1363 kWh/m2
EPC Valeur
F
Urbanisme et risques
Permis de bâtir obtenu
n/a
Convocation émise
n/a
Violation urbanistique
n/a
Droit d'achat prioritaire
Neen
Autorisation de lotissement
n/a
Dénominations
Woongebied met landelijk karakter
Zone inondable
n/a
Historique des prix
12 Apr 2024
€68.500 / Immo Leroi
Quelle est la valeur de votre maison?

Obtenez un aperçu instantané de la valeur et de la popularité de votre maison en ajoutant votre adresse dans Ma Maison.

Ajouter ma maison
En remplissant ce formulaire, vous acceptez les conditions d'utilisation et les conditions de la vie privée Immospeurder