Maak uw huis klaar voor bezichtiging

Nu u eenmaal het besluit heeft genomen om uw huis te verkopen, wilt u ook dat deze voor een zo goed mogelijk bedrag en liefst snel wordt verkocht. Zelfs als u haast heeft met de verkoop van uw huis is het verstandig er nog wat tijd en geld in te steken om het zo goed mogelijk voor de dag te laten komen. Hoe weet u zeker dat u er alles aan heeft gedaan om uw huis tiptop in orde te maken voor verkoop?

Bekijk uw huis alsof u de koper bent: Begin bij de voordeur en loop zo het hele huis door. Bekijk de woning kritisch op: hygiëne, gebreken, kleine oneffenheden en rommel. Vervolgens maakt u van de zojuist genoemde categorieën een lijstje met dingen die gedaan moeten worden.

Opruimen: Als u dan toch van plan bent om te verhuizen, kunt u beter meteen twee vliegen in één klap slaan. Alle spullen die u nu wegdoet hoeft u niet meer te verhuizen naar uw volgende woning. Tijd dus voor een uitgebreid onderzoek van alle kasten, laden en schappen. Spullen die niet meer nodig zijn kunnen ingedeeld worden in: weggooien of naar de kringloopwinkel. Voer de spullen die weg moeten meteen af. Zo creëert u meteen ruimte.

Frutsels, waar u zelf zo van houdt kunnen de koper verwarren. Gebruik de ruimte die u heeft gemaakt in kasten om overbodige frutsels en decoratiemateriaal in op te bergen, zodat het uit het zicht is. Zo heeft u een cleane start.

Repareren: De afvoer die een beetje lekt en waar u al een tijdje een emmertje onder heeft staan. Dat barstje in het raampje van de voordeur. Repareer het of laat het repareren. Losse plinten, een hoekje behang wat loskomt. Plak het vast. Een emmertje wit over de muur doet wonderen voor verkoop van een woning en zorgt dat het er fris ruikt en ook zo uitziet.

Schoonmaken: De laatste fase is schoonmaken. Als het huis opgeruimd is zorg dan dat alles blinkend schoongemaakt wordt. (U zou bijna niet meer willen verhuizen) Grauwe randjes in de badkuip verdwijnen met een beetje schoonmaakmiddel puur op een doekje. Azijn zorgt ervoor dat kalkresten afgeweekt worden, soda ontvet en als u tot slot alles met een sopje met lekker ruikende zeep afneemt, straalt het de koper tegemoet.

Tot slot: Kijk ook even goed naar de buitenboel. Haal spinnenwebben weg. Zorg dat schilferende kozijnen zijn bijgewerkt en maak de tuin netjes. Geen losse vuilniszakken of slingerend kinderspeelgoed. De oudste truc in woningverkoop is het bakken van een lekkere taart of cake, waar u de koper ook een stukje van kunt aanbieden. Dit zorgt ervoor dat iemand zich meteen thuis voelt en wordt het huis niet meteen verkocht dan heeft u iets om zich mee te troosten.

Privacy  |  Voorwaarden  |  Contact  |  Makelaar Desk