immo Kaart

Leiestraat 3, 8500 Kortrijk

Appartement Te Koop in Kortrijk
114 m² wonen
€435.000

Leiestraat 3 - 8500 Kortrijk - Renovatieproject statig pand op de grote markt van Kortrijk naast het gotische stadhuis met door ons aangeboden een commerciële ruimte beneden, een woonunit op de 1e verdieping en een penthouse op verdieping 4. Parkeermogelijkheden geen enkel probleem en in de directe omgeving.Renovatieproject statig pand op de grote markt van Kortrijk naast het gotische stadhuis met door ons aangeboden een commerciële ruimte beneden, een woonunit op de 1e verdieping en een penthouse op verdieping 4. Parkeermogelijkheden geen enkel probleem en in de directe omgeving.
Het indrukwekkende gebouw bevindt zich in het hart van de stad met mooi zicht op het plein, de vernieuwde promenade langst de Leie vlakbij en tal van terrasjes en restaurants in de buurt om heerlijk te genieten zonder er zelf last van te ervaren. Het gereputeerde Lens° Ass Studio van architect Bart Lens gespecialiseerd in innovatieve grotere projecten heeft dit historisch patrimonium met veel visie en ervaring aangepakt.
Resultaat is behoud van de unieke charme van een gebouw van weleer met veel mooie originele elementen bewaard zoals de houten gewelven en integratie van wat de moderne mens wil: ruimte, slimme functionaliteit, licht, zicht en een moderne high-end esthetiek.
Wie hier woont geniet alle dagen met volle teugen van het bruisende leven van een stad met een inspirerende mix aan mogelijkheden: een uniek historisch kader met machtige pakhuizen aan de oevers van de Leie als voormalig hart van de vlashandel, veel cultuur en upcoming hippe wijken met tal van restaurantjes, places to be en leuke shops.
Kortrijk is ook een stijlvolle shopping hotspot met een actief verstandig stadsbeleid zowel naar gerichte promotie van de handelszaken toe, als naar vlot en georganiseerd parkeren, behoud en aanleg van de vele groenzones, culturele ontplooiing en een optimale aangename woonbeleving voor haar burgers. Het stadscentrum is gemakkelijk te bereiken via wagen en openbaar vervoer. Kortrijk is ook de ideale uitvalbasis voor woon- en werkverkeer naar Gent, Rijsel, Brugge of Brussel. Meer info over dit project op http://www.lys-kortrijk.be
Het appartement op verdieping 1 is een modern luxueus premium concept, royaal in ruimtes uitgezet met en gevelbreedte van 13m, mooi binnenstromend licht en een uniek zicht op zoveel historische schoonheid. Architect Bart Lens heeft een geslaagde mix gerealiseerd tussen bewaarde originele houten gewelven en moderne brutalistische elementen zoals een betonnen vloer. De materialen zijn duurzaam en zorgvuldig geselecteerd zoals de natuursteen in keuken en badkamer.
De ruimtes zijn optimaal functioneel benut. Een ruim lounge terras met rustgevend vergezicht op deze mooie stad maakt de woonbeleving compleet. Naast geslaagde esthetiek is alles in dit renovatieconcept doordacht in functie van ecologie, smart energieverbruik en rustig wonen met alle voorzieningen. Veilig tegen brand. Geen last van een commerciële uitbating beneden. Er is garantie dat zich hier geen hinderlijke activiteit mag ontplooien en ook geluidsoverlast is uitgesloten: zelfs boven de oude houten draagstructuren zijn de verschillende niveaus van dit gebouw gescheiden met een dikke betonplaat met daarop de meest geavanceerde akoestische isolatie.
Gezamenlijke fietsenstalling met oplaadpunten. Geïntegreerd ventilatiesysteem met warmte recuperatie systeem D garandeert smart energieverbruik (het strengste en rendabelste systeem uit de verschillende categorieën). Het appartement is geïsoleerd met gezonde ecologische bouwmaterialen en voldoet aan strenge opgelegde isolatienormen (E- peil E48). Geavanceerde brievenbussysteem (ontwerp Stefan Vanluyten - eSafe) met gepersonaliseerde dropbox.

Kenmerken
Financieel
Vraagprijs
€ 435.000
Algemeen
Type
Appartement
Bouwjaar
2021
Bewoonbare oppervlakte
114 m2
Referentie
R8NY4J1GGO2-
Makelaar Code
713
Ruimtelijke Ordening
Stedenbouwk. vergunning
Ja
Dagvaarding uitgebracht
Nee
Rechterlijke beslissing
n/a
Voorkooprecht
Nee
Verkavelingsvergunning
Nee
Bestemming
Woongebied
Overstromingsgebied
n/a
Prijs Geschiedenis
17 Nov 2023
€435.000 / ArchitectenWoning

Meld u hier GRATIS aan om de extra informatie en prijshistoriek te bekijken van de

Leiestraat 3, 8500 Kortrijk.


Door het invullen van dit formulier gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden en privacy van Immospeurder.com