Home Huis 3930 Achel
Rodenrijt 127
Kaart

Rodenrijt 127

3930 Achel Huis
311 m² perceel
3 slaapkamers
€279.500

Ben je op zoek naar een knusse, instapklare woning aan de grens met Nederland, te midden van prachtige natuur? Deze woning ligt ideaal gelegen, vlakbij fietsroutes, recreatiegebied de Bever en de Achelse Kluis. Het centrum van Achel ligt slechts 3 kilometer verderop.

Deze woning heeft een rijke geschiedenis, ooit was het een kruidenierswinkel in de tijd van het interbellum. Tijdens de Tweede Wereldoorlog deed het pand zelfs dienst als noodschool en kinderheil. Vandaag is de woning getransformeerd naar een charmante gezinswoning met respect voor de geschiedenis.

Door de jaren heen zijn er heel wat renovaties doorgevoerd. Zo zijn de keuken en badkamer volledig vernieuwd, is het dak vervangen inclusief isolatie, en is ook de riolering aangepakt. Verder is het huis smaakvol gestuct, is de tuin opnieuw aangelegd en is er een polyvalent bijgebouw geplaatst, ideaal als extra woon- of opslagruimte.

De woning zelf heeft een gezellige leefruimte met keuken op de benedenverdieping en een badkamer met ligbad. Boven vind je drie ruime slaapkamers, waarvan één met een aparte vide voor extra charme. Aan de voorkant van het huis is een poort en een oprit aangelegd met echte kasseien met plaats voor drie auto's. Achteraan kijk je uit over het natuurgebied, dus geen achterburen.

Het bijgebouw van 63m² heeft een prima EPC-score door goede isolatie, hoogrendementsglas en een eigen hoogrendementsketel. Het kan dienen als tiny house, werkruimte of opslagruimte.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze unieke woning met historie? Neem dan snel contact op via 011 64 55 00 of info@vastgoedfransen.be voor een bezichtiging.

* * *

Rodenrijt 127 - 3930 Achel - Omschrijving Gezellige instapklare woning te koop! Gezellige instapklare woning te koop!

Deze woning op een droomlocatie met achterliggend natuurgebied en binnen 2 kilometer van de grens met Nederland, is een pareltje om te hebben.
Alle faciliteiten zijn binnen handbereik, denk zo maar aan: het fietsroutenetwerk, domein de Bever, de Achelse Kluis, alsook Achel-Centrum is binnen 3 kilometer afstand.

Dit pand kent een mooie historie, want tijdens het interbellum werd dit pand als winkel (kruidenierszaak) gebruikt. Het winkeltje werd uitgebaat door de moeder en de dochter van de spoorwegambtenaar die hier letterlijk in zijn eigen achtertuin werkte. Vroeger liep hier namelijk het treinspoor (Hasselt-Eindhoven) waar de wissels getrokken werden. Later tijdens de tweede wereldoorlog heeft het pand nog gediend als noodklas voor het lager onderwijs en kinderheil.

Ondertussen is het pand dus omgetoverd tot een mooie gezinswoning met respect en charme. Zo zijn er diverse renovaties gebeurd, waaronder de keuken en badkamer. Een aantal jaren geleden is er een nieuw dak gelegd met dampscherm en isolatie, alsook is het plat dak vernieuwd. Er zijn vorig jaar nog 10 zonnepanelen gelegd van 410 wattpiek en er is een nieuwe hoogrendementscondensatieketel geplaatst met boiler.

Daarnaast is de elektriciteit volledig vernieuwd en in orde gebracht, alsook ramen zijn vernieuwd en rioleringen. Verder is het huis netjes gestuct, is het tuinperceel heraangelegd en is er een bijgebouw geplaatst dat polyvalent te gebruiken valt. Dit bijgebouw is voorzien van een eigen hoogrendementscondensatieketel, volledig geïsoleerd, heeft een toilet en een leefruimte en slaapkamer. Uiteraard kan het ook gebruikt worden als opslagruimte.

De woning zelf beschikt over een aangename leefruimte met keuken gelijkvloers, alsook een badkamer met bad, toilet en lavabo. Verder is er nog een ruime berging onder en een wijnkelder voorzien.
Op verdiep vinden we vervolgens 3 slaapkamers met een prima formaat. Ook hier is de charme terug te vinden, doordat één kamer een mooie vide extra heeft. Het perceel is netjes omheind en heeft vooraan een poort. De oprit is aangelegd met echte kasseien en er passen makkelijk drie auto's achter elkaar op. Achteraan is er een fantastisch zicht op natuurgebied, wat wil zeggen: geen achterburen!

Verder beschikt deze woning over een bijgebouw van 63m². Dit bijgebouw heeft een EPC-score van 204 door een goede dakisolatie, HR-glas, geïsoleerde muren en een eigen hoogrendementscondensatieketel. Het bijgebouw kan dienen als tiny house, werkhuis of opslagruimte.

Wens jij deze historisch dragende woning graag te bezichtigen?
Contacteer ons snel op 011 64 55 00 of info@vastgoedfransen.be.

Kenmerken
Status: Het lijkt erop dat dit zoekertje niet meer beschikbaar is.

Financieel
Vraagprijs
€ 279.500
Algemeen
Type
Huis
Grond oppervlakte
311 m2
Referentie
IR2T537DNZ0I
Makelaar Code
6775288
EPC Waarde
390 kWh/m2
EPC Label
D
EPC Certificaat
20240329-0003195923-RES-1
Ruimtelijke Ordening
Stedenbouwk. vergunning
n/a
Dagvaarding uitgebracht
n/a
Rechterlijke beslissing
n/a
Voorkooprecht
Neen
Verkavelingsvergunning
Neen
Bestemming
Woongebied met landelijk karakter
Overstromingsgebied
n/a
Prijs Geschiedenis
06 Apr 2024
€279.500 / Vastgoed Fransen & Co
Wat is jouw huis waard?

Krijg direct inzicht in de waarde en populariteit van je huis door je adres toe te voegen in Mijn Huis.

Voeg mijn huis toe
Interesse wanneer dit pand opnieuw te koop staat? Laat uw gegevens hier achter en blijf op de hoogte.
Door het invullen van dit formulier gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden en privacy van Immospeurder.com