Home Huis 9404 Aspelare
Tortelboomstraat 4
Kaart

Tortelboomstraat 4

9404 Aspelare Huis
1923 m² perceel
5 slaapkamers
€675.000

Landhuis in Aspelare, de toegangspoort tot de Vlaamse Ardennen. Dit prachtige huis is te vinden langs glooiende wegen, monumentale boerderijen en charmante huisjes, in een rustig doodlopend straatje. Het landhuis met zijn sierlijke vormen en verweerde charme biedt veel potentieel en mogelijkheden.
Het huis wordt omgeven door een royale tuin die onlangs is verrijkt met hoge hagen, waterpoelen en volgroeide bomen. Het huis biedt een adembenemend uitzicht op het landschap.
De plannen voor renovatie liggen klaar waarbij rekening is gehouden met de omgeving, lichtinval en oriëntatie om zo de perfecte balans te creëren tussen moderne architectuur en gezellige, warme binnenruimtes.
Het huis is grotendeels gerenoveerd volgens hoge standaarden met onder andere een volledig gerenoveerd en geïsoleerd dak, op maat gemaakte houten ramen die matchen met de originelen, en een geïsoleerde gevel. Het is nu klaar om door de nieuwe eigenaar verder te worden afgewerkt.
Bijzondere kenmerken van dit landhuis zijn de symmetrische vormen en grote ramen die prachtig uitzicht geven op de tuin. Dit huis wacht erop om weer gevuld te worden met licht en leven. Een ongeschreven verhaal dat opnieuw tot leven kan worden gebracht door zorgvuldige renovatie.

Foto's door Marthe Hoet en Melvinkobe.

* * *

Tortelboomstraat 4 - 9404 Aspelare - Architecturale parel midden in het groen
Aspelare: de toegangspoort van Vlaamse Ardennen. Via zacht glooiende baantjes en langs charmante boerderijtjes, doorkruis je de gemeente. Te midden van al dat moois, in een doodlopend straatje, duikt dit landhuis op.
Met haar gracieuze contouren en verweerde charme, belichaamt dit landhuis een belofte van potentieel en mogelijkheden.
Het landhuis is omringd door een weelderige en uitgestrekte tuin met een eindeloos verzicht. Hoge hagen, waterpoelen en volgroeide bomen werden recent toegevoegd.
De plannen voor de transformatie liggen klaar. Bij het ontwerp werd niets aan het toeval overgelaten. Er werd rekening gehouden met de omgeving, lichtinval en oriëntatie. Architectuur in zijn pure vorm, zonder minimalistisch te willen zijn, in combinatie met warme en sfeervolle binnenruimtes.
De ruwbouwfase werd uitgevoerd volgens de regels van de kunst: het dak volledig vernieuwd en geïsoleerd, de originele houten ramen werden nagemaakt, gevel geïsoleerd. Het landhuis staat voor de nieuwe eigenaar om verder af te werken.
Symmetrie en gracieuze contouren zijn de belangrijkste troeven. De grote ramen die uitkijken op de weelderige tuin wachten opnieuw om gevuld te worden met licht en leven.
Een onbeschreven verhaal, wachtend om opnieuw tot leven te worden gewekt door zorgvuldige renovatie.

Foto's Marthe Hoet en Melvinkobe.

Kenmerken
Status: Het lijkt erop dat dit zoekertje niet meer beschikbaar is.

Financieel
Vraagprijs
€ 675.000
Kadastraal Inkomen
€ 319
Algemeen
Type
Huis
Bouwjaar
1919
Grond oppervlakte
1923 m2
Referentie
ZCB83HYDYHX9
Makelaar Code
17811
EPC Waarde
248 kWh/m2
EPC Label
C
Ruimtelijke Ordening
Stedenbouwk. vergunning
Nee
Dagvaarding uitgebracht
n/a
Rechterlijke beslissing
n/a
Voorkooprecht
Nee
Verkavelingsvergunning
Niet van toepassing
Bestemming
Landschappelijk waardevol agrarisch gebied
Overstromingsgebied
n/a
Prijs Geschiedenis
25 Feb 2024
€675.000 / Infinimo
17 Dec 2023
€695.000 / Infinimo
Wat is jouw huis waard?

Krijg direct inzicht in de waarde en populariteit van je huis door je adres toe te voegen in Mijn Huis.

Voeg mijn huis toe
Interesse wanneer dit pand opnieuw te koop staat? Laat uw gegevens hier achter en blijf op de hoogte.
Door het invullen van dit formulier gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden en privacy van Immospeurder.com