Home Huis 8000 Brugge
Groeninge 10



immo Kaart

Groeninge 10 B-8000 Brugge

Huis in Brugge
300 m² wonen
6 slaapkamers
€795.000

Groeninge 10 - 8000 Brugge - Toplocatie in het beschermde stadsgezicht van Dijver, Arentshuis, Gruuthuse en Onze-Lieve-Vrouwekerk. De straat Groeninge vinden we reeds rond 1200 terug in de annalen. Het is een gekasseide straat met kronkelend patroon. Het burgerhuis dat we hier uitzonderlijk te koop kunnen aanbieden paalt aan één van de mooiste Brugse reien. Het heeft 4 traveeën en een kleine stadsgarage. Het werd in 1959 ‘eigenzinnig eigentijds’ met bijzonder aandacht voor ruimte en licht verbouwd door de befaamde architect A.Degeyter. Eye-catchers zijn de 19e eeuwse wenteltrap uitlopend op een ronde lanterneau, de brede planchers op de verdiepingen, de grote erker in de neo-Brugse achterbouw, de grote glaspartijen rond de zonnige tuinpatio en de porche/overdekt terras met tegelpannendakje met onbetaalbaar zicht op de rei de de Onze-Lieve-Vrouwekerk.
Het geheel moet aangepakt worden, maar elke renovatie-euro is hier wel besteed. Indeling : kleine gewelfde kelder. Gelijkvloers : zeer ruime traphall met wenteltrap, vestiaire en toilet, garage met kantelpoort voor fietsen of kleine stadswagen, toegang tot leefgedeelte via deur met glas en roedeverdeling, diepe gang, technische berging met cv ketel gas en boiler, salon met open haard en grote glaspartij uitgevend op de tuinpatio, ruime leefkeuken met aanrecht, kastjes, dampkap en toestellen en plaats voor een grote tafel – de keuken geeft met een erker uit op de rei, tuinpatio met waterpartij en overdekt terras (dak in tegelpannen) uitgevend op de rei met subliem uitzicht op de Onze-Lieve-Vrouwekerk.
1ste verdieping : overloop, toiletj, 2 ruime slaapkamers met hoog plafond aan de straatkant-3de ruime slaapkamer aan de tuinkant, badkamer met ligbad, zitbad en 2 lavabo’s. 2de verdieping : overloop-slaapkamer in brede plankenvloer aan de straatkant, slaapkamer met lavabo aan de tuinkant – dubbele (slaap)kamer van straat- naar tuinkant in plancher met open trap naar zolder. CV gas (gietijzeren radiatoren). G-score: A P-score: A

Kenmerken
Status: Het lijkt erop dat dit zoekertje niet meer beschikbaar is.

Financieel
Vraagprijs
€ 795.000
Algemeen
Type
Huis
Bouwjaar
1850
Bewoonbare oppervlakte
300 m2
Referentie
8PDZ0TMMY3KV
Makelaar Code
3718844
EPC Waarde
461 kWh/m2
EPC Label
E
Ruimtelijke Ordening
Stedenbouwk. vergunning
In aanvraag
Dagvaarding uitgebracht
In aanvraag
Rechterlijke beslissing
n/a
Voorkooprecht
Ja
Verkavelingsvergunning
In aanvraag
Bestemming
Woongebied met cult., historische en/of esthetische waarde
Overstromingsgebied
Niet overstromingsgevoelig
Prijs Geschiedenis
27 Apr 2024
€795.000 / Agence Coucke
Wat is jouw huis waard?

Krijg direct inzicht in de waarde en populariteit van je huis door je adres toe te voegen in Mijn Huis.

Voeg mijn huis toe
Interesse wanneer dit pand opnieuw te koop staat? Laat uw gegevens hier achter en blijf op de hoogte.
Door het invullen van dit formulier gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden en privacy van Immospeurder.com