Home Te Koop Huis 3545 Halen
Gieterijstraat 5
Kaart

Gieterijstraat 5

3545 Halen Huis Te Koop
300 m² wonen
633 m² perceel
3 slaapkamers

Dit sfeervolle woonhuis, met een natuurlijke uitstraling dankzij het gebruik van leembezetting, houten en kurken vloeren en houten schrijnwerk, bevindt zich op een rustige locatie aan het einde van een doodlopend straatje in de dorpskern. De tuin omringt het huis van oost naar noord en de woning beschikt over zowel een zuidoostelijk- als westelijk gelegen terras. De tuin is opgesplitst in verschillende deeltuinen, elk met een unieke uitstraling, wat bijdraagt aan een ruimtelijk gevoel.

Bij het aankomen aan het huis, vindt u een dubbele parkeerplaats met schaduwboom en een zij-oprit die leidt naar een tuinschuurtje. Het huis is energiezuinig dankzij CV op aardgas, zonnepanelen op het dak en een regenwaterput van 7500 l die voorziet in water voor toiletten, wasmachine en buitenkraantjes.

Het gelijkvloers bestaat uit een beroepsruimte, centrale open traphal, technische ruimte, toilet, sas met bergkasten, bijkeuken annex bergruimte, en een driedelige leefruimte (zithoek met houtkachel, ruime centrale zone en open keuken). Op de eerste verdieping vindt u drie slaapkamers met vide, een badkamer net zoals een ruime centrale overloop. De zolder bestaat uit één open mezzanine, één bergzolder en één halfopen mezzanine, die eventueel omgebouwd kan worden tot extra slaapkamers.

De locatie van het huis is ideaal voor natuurliefhebbers: dichtbij de bossen van Hees, de vallei van de Zwarte Beek, Schulensmeer en Webbekomsbroek. Bovendien ligt de stad Diest op fietsafstand.

* * *

Gieterijstraat 5 - 3545 Halen - Het woonhuis heeft een zeer natuurlijke uitstraling ( voornamelijk leembezetting, houten en kurken vloeren, houten schrijnwerk) en ligt op het einde van een doodlopend straatje in de dorpskern. De tuin ligt als een krans van oost naar noord rondom het huis, met een zuidoostelijk- en westelijk terras. De indeling in verschillende schakeltuinen met elk een eigen uitstraling zorgt voor een ruim gevoel. De aanleg gebeurde voornamelijk met streek-eigen materialen. In het verlengde van de straatkop bevindt zich enerzijds een dubbele parkeerplaats (met schaduwboom), en anderzijds een zij-oprit die eindigt op een tuinschuurtje. De leefruimte met open keuken is met grote glaspartijen verbonden met zowel het zuid-oost terras als het deels overdekte westerterras, sterke verbinding binnen/buiten.
Verwarmd met CV op aardgas, zonnepanelen op het dak, regenwaterput (7500 l)die toiletten, wasmachine en buitenkraantjes voedt.
Gelijkvloers: beroepsruimte, centrale open traphal, technische ruimte, toilet, sas met bergkasten, bijkeuken annex bergruimte, en driedelige leefruimte (zithoek met houtkachel, ruime centrale zone en open keuken).
1e verdieping: 3 slaapkamers met vide, badkamer, ruime centrale overloop.
Zolder: 1 open mezzanine, 1 bergzolder en 1 halfopen mezzanine. CV aanwezig, evtl ombouw tot extra slaapkamers of ...
Het huis ligt vlakbij de bossen van Hees en de vallei van de Zwarte Beek, Schulensmeer en Webbekomsbroek liggen dichtbij. Diest ligt op fietsafstand.

Kenmerken
Financieel
Vraagprijs
€ 435.000
Kadastraal Inkomen
€ 1.152
Algemeen
Type
Huis
Bouwjaar
2001
Grond oppervlakte
633 m2
Bewoonbare oppervlakte
300 m2
Referentie
58IXWU70CC8O
EPC Certificaat
20211201-0002499695-RES-1
Ruimtelijke Ordening
Stedenbouwk. vergunning
Ja
Dagvaarding uitgebracht
n/a
Rechterlijke beslissing
n/a
Voorkooprecht
n/a
Verkavelingsvergunning
n/a
Bestemming
n/a
Overstromingsgebied
n/a
Prijs Geschiedenis
02 Apr 2024
€435.000 / Particulier
Wat is jouw huis waard?

Krijg direct inzicht in de waarde en populariteit van je huis door je adres toe te voegen in Mijn Huis.

Voeg mijn huis toe
Door het invullen van dit formulier gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden en privacy van Immospeurder.com