Home Te Koop Huis 3730 Hoeselt
Romershovenstraat 83
Kaart

Romershovenstraat 83

3730 Hoeselt Huis Te Koop
208 m² wonen
2024 m² perceel
3 slaapkamers

* * *

Romershovenstraat 83 - 3730 Hoeselt - Deze bijzonder karaktervolle vrijstaande woning is gelegen langs de Romerhsovenstraat ter hoogte van nummer 83, op een prachtig perceel van 20a 24ca. Romershoven is een aantrekkelijke landelijke deelgemeente van Hoeselt, waar het zeer aangenaam om wonen is en waar iedereen iedereen nog kent. De laatste jaren is deze locatie zeer gegeerd onder meer voor de mooie groene omgeving en de rust, hetgeen men kan zien aan tal van mooie woningen en reeds gerenoveerde hoeves die hier het straatbeeld kenmerken.
De zone achter dit eigendom heeft de bestemming 'landschappelijk waardevolle gebieden' gekregen, zodat men hier gargarandeerd zal kunnen blijven genieten van de rust en het mooie verzicht op de vallei van de Winterbeek.
Een drietal kilometer verder vindt men het centrum van Hoeselt, met tal van winkels, supermarkten, dokters,.. en de oprit E313.

De oorspronkelijke woning werd gebouwd tussen de jaren 1900 en 1930, maar werd thans door de huidige eigenaars quasi volledig heropgebouwd omstreeks 1983 - vertrekkende van de bestaande typerende voorgevel. De staat is zeer goed door voortdurend uitstekend onderhoud en renovaties waar nodig, zoals bijvoorbeeld de volledige vernieuwing van het dak (2000), de recent vernieuwde ramen (2015) en badkamer (2013).
Onlangs nog werd een regularisatievergunning bekomen zodat de koper zekerheid kan gegeven worden over de stedenbouwkundige toestand.

INDELING:
WONING

-gelijkvloers:
De inrit onder de pergola geeft toegang tot de netjes aangelegde voortuin, die de al onmiddellijk zorgt voor een idyllische sfeer, die men verder zal kunnen opdoen in de volledige woning en in het bijzonder in de heerlijke achtertuin. Via de zijgevel komt men in de inkomhal met marmeren trap naar de verdieping, met aan de ene zijde de woonkamer met zit- en eetplaats en aan de andere zijde de ruime leefkeuken met zicht op de achterliggende veranda uitgevend op de tuin. Verder op deze verdieping vindt men de badkamer recent nog vernieuwd en ingericht met dubbele lavabo, ligbad, toilet en douche.
- 1ste verdieping
Op de verdieping komt men in de nachthal met twee ruime slaapkamers, ruimte met WC en voorzieningen voor wasplaats, derde bijzonder ruime slaapkamer met prachtig zicht op de tuin.
Zolder. Kelder met rumte voor CV.

BUITEN:

- Zeer ruime (vergunde) garage met achterliggend een netjes ingerichte hobbyruimte met bijkeuken, die altijd dienst gedaan heeft om de verse groenten uit de moestuin te verwerken.
- Overdekt terras - de ideale plek om tijdens hete zomerdagen schaduw te zoeken. Van hieruit kan men zalig genieten van het zicht op de prachtige siertuin, aangelegd met buxus, leuke zithoekjes met bankjes,.. die het karakter van de de woning nog meer tot zijn recht laat komen.
- De weide in het verlende van de tuin is inbegrepen in dit aanbod, zeker interessant voor onder meer de dierenliefhebber.

EPC: 463 kWh/m² pj - label E.
Deze woonst is bijgevolg onderhevig aan de renovatieplicht -
- https://www.vlaanderen.be/een-huis-of-appartement-kopen/renovatieverplichting-voor-residentiele-gebouwen
Meer toelichting hoe men efficient aan deze plicht kan voldoen geven wij u graag tijdens een vrijblijvend bezoek.

Wie aan de voorwaarden voldoet, komt in aanmerking voor het bekomen van een aantal noemenswaardige premies. Meer info via
- https://www.vlaanderen.be/premies-voor-renovatie/mijn-verbouwpremie
- https://www.vlaanderen.be/premies-voor-renovatie
of tijdens een vrijblijvend bezoek.

Kenmerken
Financieel
Vraagprijs
€ 359.000
Algemeen
Type
Huis
Bouwjaar
1983
Grond oppervlakte
2024 m2
Bewoonbare oppervlakte
208 m2
Referentie
2PIUJ212XU4V
Makelaar Code
Romershovenstraat83
EPC Certificaat
20240131-0002797010-RES-1
Ruimtelijke Ordening
Stedenbouwk. vergunning
n/a
Dagvaarding uitgebracht
n/a
Rechterlijke beslissing
n/a
Voorkooprecht
Neen
Verkavelingsvergunning
n/a
Bestemming
Andere
Overstromingsgebied
n/a
Prijs Geschiedenis
18 Apr 2024
€359.000 / Immokantoor Goffin
Wat is jouw huis waard?

Krijg direct inzicht in de waarde en populariteit van je huis door je adres toe te voegen in Mijn Huis.

Voeg mijn huis toe
Door het invullen van dit formulier gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden en privacy van Immospeurder.com