Home Te Koop Huis 3990 Peer
Spoorwegstraat 10
Kaart

Spoorwegstraat 10

3990 Peer Huis Te Koop
190 m² wonen
483 m² perceel
3 slaapkamers

Dit ruime herenhuis is strategisch gelegen in de Spoorwegstraat in Wijchmaal, bekend als het oude station van Wijchmaal. De locatie biedt een centrale ligging ten opzichte van verschillende deelgemeentes, waarbij Peer vlakbij is voor al uw dagdagelijkse behoeften. Vroeger was het herenhuis één van de belangrijkste hotels van Peer, genaamd "Hotel-restaurant Croymans", en wordt nu erkend als bouwkundig erfgoed. Bovendien maakt het pand deel uit van de beschermde dorpsgezicht zone "De sigarenfabriek ‘Hoefnagels’ te Wijchmaal", dat onlangs is omgetoverd tot een nieuwe zone voor bedrijvigheid, recreatie en groenzones.

Deze woning met een rijke lokale geschiedenis staat klaar om een nieuw verhaal te beginnen. In overleg met stad Peer en uw ERA-makelaar valt er veel te bespreken over de mogelijkheden. Of u het nu wilt gebruiken voor persoonlijk gebruik, toerisme of zelfs commercie, deze groene locatie biedt voordelen op alle vlakken. De Spoorwegstraat is zeer rustig gelegen en biedt vlot toegang tot de omliggende deelgemeentes.

Het huis bezit karakter en biedt een uniek renovatiepotentieel voor iedereen die geïnteresseerd is in het behouden van geschiedenis. Het telt drie volledige verdiepingen, met een leefruimte van ongeveer 190 vierkante meter. Dit is ruim genoeg voor iedereen met grootse plannen.

Bent u geïnteresseerd in dit karaktervolle herenhuis op een historische locatie, neem dan contact met ons op via 089 46 48 63 of impact@era.be.

* * *

Spoorwegstraat 10 - 3990 Peer - De woning is gelegen in Wijchmaal, in de Spoorwegstraat beter gekend als het oude station van Wijchmaal. Wijchmaal is een uitstekende uitvalbasis met een centrale ligging t.o.v. verschillende deelgemeentes. In Peer kan u zich voorzien van al uw dagdagelijkse benodigdheden. Dit zeer ruim herenhuis deed dienst als één van de belangrijkste hotels van Peer nl. "Hotel-restaurant Croymans" nu ook erkend als bouwkundig erfgoed. Daarnaast is het pand ook onderdeel van de zone "De sigarenfabriek ‘Hoefnagels’ te Wijchmaal", deze is met de fabrieksgebouwen en zijn omgeving beschermd als dorpsgezicht. Deze voormalige sigarenfabriek werd reeds omgevormd naar een nieuwe zone voor bedrijvigheid, recreatie en groenzones allen in de nabije omgeving van de woning.

https://inventaris.onroerenderfgoed.be/erfgoedobjecten/80826 Enkele troeven Geschiedenis: Deze woning kende al een rijke locale geschiedenis en is nu klaar voor een nieuw verhaal. Bespreek samen met stad Peer en uw ERA-makelaar de mogelijkheden. Groene locatie: Of het nu voor eigen gebruik, toerisme of zelfs bedrijvigheid deze locatie biedt u op alle vlakken voordelen. De Spoorwegstraat is zéér rustig gelegen en toch bent u vlot op weg naar de omliggende deelgemeentes. Karakter: Een stukje geschiedenis nieuw leven in blazen helemaal jouw ding? Dit uniek pand biedt jouw de kans jouw renovatiedroom waar te maken! Mogelijkheden: De woning beschikt over 3 volwaardige verdiepingen, met een bewoonbare oppervlakte van zo'n 190 vierkante meter. Genoeg ruimte om uw grootste plannen waar te maken! Altijd al gedroomd een karaktervolle herenwoning op een historische locatie? Contacteer ons via 089 46 48 63 of impact@era.be.

Kenmerken
Financieel
Vraagprijs
€ 259.000
Algemeen
Type
Huis
Grond oppervlakte
483 m2
Bewoonbare oppervlakte
190 m2
Referentie
CKZMYDKVV37C
Makelaar Code
1099639
EPC Waarde
367 kWh/m2
EPC Label
D
EPC Certificaat
20221120-0002730516-RES-1
Ruimtelijke Ordening
Stedenbouwk. vergunning
Woning gebouwd voor 1962
Dagvaarding uitgebracht
n/a
Rechterlijke beslissing
n/a
Voorkooprecht
Nee
Verkavelingsvergunning
Nee
Bestemming
Woongebied
Overstromingsgebied
Onroerend goed, niet gelegen in een overstromingsgebied
Prijs Geschiedenis
23 Feb 2023
€259.000 / ERA ImmoGO
01 Dec 2022
€265.000 / ERA ImmoGO
Wat is jouw huis waard?

Krijg direct inzicht in de waarde en populariteit van je huis door je adres toe te voegen in Mijn Huis.

Voeg mijn huis toe
Door het invullen van dit formulier gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden en privacy van Immospeurder.com