Home Te Koop Huis 3910 Pelt
De Vaart 24-26
Kaart

De Vaart 24-26

3910 Pelt Huis Te Koop
631 m² wonen
4930 m² perceel
8 slaapkamers
€1.495.000
Lening simuleren

De Vaart 24-26 - 3910 Pelt - Prachtig 'kasteeltje' met aangelegde Engelse parktuin op ca. 5.000 m² te Pelt (Sint-Huibrechts-Lille)
Prachtig kasteeltje met romantisch aangelegde Engelse parktuin en ruim zongericht terras (175 m²). Dit pareltje bevindt zich net over de Nederlandse grens in het mooie Sint-Huibrechts-Lille, een deelgemeente van Pelt en op wandelafstand van het kanaal “Bocholt-Herentals”.

Indeling: Inkomhal, gezellige woonkamer bestaande uit zitkamer, eetkamer en tuinkamer, prachtige gemoderniseerde leefkeuken, bijkeuken met apart toilet, CV-ruimte en dubbel inpandige garage (met bergzolder) op het gelijkvloers. Op de verdiepingen bevinden zich 6 zeer ruime slaapkamers en 3 ingerichte badkamers. Kelder.
Mogelijkheid om aanpalend bouwperceel links bij aan te kopen.

Uitzonderlijk mooi eigendom, zeker een bezoekje waard!

Gelijkvloers:
Via de prachtige voordeur met sierglas betreedt u dit juweeltje. Via de hal op het gelijkvloers heeft u toegang tot alle vertrekken op deze verdieping. Aan de linkerzijde treft u de ruime woonkamer op parketvloer met aan de straatzijde het prachtige salon met Neorocco stucplafond en prachtige haard met originele schoorsteenmantel, aansluitend de eetkamer met houtimitatieschildering op plafond en stillevens, en aan de tuinzijde, de wintertuin met unieke muurschilderingen (landschappen met o.m. fazanten en bloemen). Van hieruit heeft u toegang tot de gemoderniseerde leefkeuken dewelke volledig vernieuwd werd en voorzien is van alle comfort (MIELE apparaten: stoomoven, koffieapparaat, combioven microgolf/oven, gasfornuis en Am. Koelkast). Aan de rechterzijde van de inkomhal bevinden zich een gezellige bureauruimte en een bibliotheekruimte/TV-ruimte met een originele gerenoveerde boekenkast.
Ten Z.O. bevindt zich een aangebouwd, L-vormig voormalig koetshuis dewelke toegankelijk is via de keuken en dienst doet als bijkeuken, CV-ruimte en dubbele inpandige garage met twee bewaarde unieke poorten. Via een vast trap in de garage heeft u toegang tot de bergzolder.
Via de achterdeur in de bijkeuken heeft u toegang tot het ruime terras dewelke een prachtig zicht biedt over de volwassen parktuin met prachtige bomen. Links van de woning treft u een ruim perceel bouwgrond dat vandaag dienst doet als extra parkeergelegenheid en ruimte voor carport.

Tussenverdieping:
Hier bevindt zich een ruime slaapkamer op eiken parket met aansluitend ingerichte badkamer (toilet, douche met jetstream, ligbad en een enkele wastafel).

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping bevindt zich de masterbedroom en twee bijkomende slaapkamers, allen voorzien van massieve eiken parket en waarvan momenteel één kamer is ingericht als dressing. Verder treft u hier ook de grote badkamer dewelke voorzien is van alle mogelijke comfort (douchecabine met stoom, jetstream, lichttherapie en radio-installatie, jacuzzi, hangtoilet, dubbele wastafel en TV-aansluiting). Via de overloop op deze verdieping heeft u tevens toegang tot het balkon aan de zijkant van de woning.

Tweede verdieping:
Op de tweede verdieping treft u nog 2 bijkomende slaapkamers (massief eiken parket) en een ingerichte badkamer (ligbad met geïntegreerde douche, toilet en wastafel).

Zolderverdieping:
Via een vaste trap op de 2de verdieping heeft u toegang tot een bergzolder dewelke u toegang biedt tot de belvédère bovenaan met sierlijk omlopende smeedijzeren leuning. Dit bekronend balkon van de villa werd gedurende de mobilisatie in 1938-40 gebruikt als uitkijkpost door het Belgische leger.

Kelderverdieping:
Hier vinden we meerdere ruimten waaronder de technische ruimte voor elektra, telefooncentrale en de centrale verwarming op gas.

Bijzonderheden:
- 39 zonnepanelen + batterij geplaatst uiterlijk einde 2023
- volledig omheinde tuin met vooraan prachtig geautomatiseerd hekwerk
- Inbraakalarm binnen en buiten (met doorschakeling naar alarmcentrale)
- Brandalarm (met doorschakeling naar alarmcentrale)
- Alle sloten van de deuren hebben beveiliging met gecertificeerde sloten
- Raamsloten
- 2 HR verwarmingsinstallaties (ATAG)
- plafondhoogte van ca. 4m
- prachtige authentieke schoorsteenmantels aanwezig (Lodewijk XIV)
- 100 jaar oude plafond -en muurschilderingen
- Internet en telefoonbekabeling in de gehele woning
- Parlofoon
- elektrische vloerverwarming in hal, tuinkamer, keuken en bijkeuken (onder natuursteen)
- Eiken parket in de andere kamers
- Sproeisysteem aanwezig op grondwater
- het volledige interieur is tegen gunstige voorwaarden over te nemen
- Aanpalend bouwperceel van ca. 1.350 m² bijkomend aan te kopen aan 250.000,00 EUR
- Op aanpalend perceel zal in de loop van 2024 een bijgebouw geplaatst worden (garage en carports)

EPC 286 kWh/m²
Documenten Indelingsplan

Kenmerken
Financieel
Vraagprijs
€ 1.495.000
Kadastraal Inkomen
€ 5.747
Algemeen
Type
Huis
Bouwjaar
1919
Grond oppervlakte
4930 m2
Bewoonbare oppervlakte
631 m2
Referentie
3R2CHNOJ0FOE
Makelaar Code
07/2731
EPC Waarde
286 kWh/m2
EPC Label
C
EPC Certificaat
20220516-0002604794-RES-1
Ruimtelijke Ordening
Stedenbouwk. vergunning
Ja
Dagvaarding uitgebracht
Neen
Rechterlijke beslissing
n/a
Voorkooprecht
Neen
Verkavelingsvergunning
Neen
Bestemming
Woongebied
Overstromingsgebied
Geen
Prijs Geschiedenis
18 Jun 2023
€1.495.000 / Hillewaere Vastgoed
Wat is jouw huis waard?

Krijg direct inzicht in de waarde en populariteit van je huis door je adres toe te voegen in Mijn Huis.

Voeg mijn huis toe
Door het invullen van dit formulier gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden en privacy van Immospeurder.com