Home Te Koop Huis 1370 Piétrain
Rue Longue 192
Kaart

Rue Longue 192

1370 Piétrain Huis Te Koop
720 m² wonen
2.065 m² perceel

Rue Longue 192 - 1370 Piétrain - Op slechts 2.5 km van de E40, 4 km van Jodoigne met al haar winkels en horecafaciliteiten, 20 minuutjes rijden van Leuven etc. treft u dit majestueuze landhuis. Het landhuis dateert uit 1750 en de schitterend gewelfde kelders gaan zelfs nog verder terug in de tijd tot 1590. Het pand werd in 2018 volledig gerestaureerd met hoogwaardige en authentieke materialen die getuigen van vakmanschap en duurzaamheid. Het resultaat is een harmonieuze samensmelting van historische charme en hedendaagse luxe.

Bij het betreden van het landhuis wordt u begroet door een grandioze entree met een prachtige stenen vloeren daterend uit de 18de eeuw en een statige trap die de tijd lijkt te trotseren. De interieurs stralen een tijdloze elegantie uit, met authentieke elementen zoals hoge plafonds en originele houten vloeren, die zorgvuldig zijn bewaard gebleven en gerestaureerd.
De woonkamer ademt een sfeer van warmte uit met de open haard als eyecatcher, terwijl de eetkamer uitnodigt tot het delen van culinaire hoogstandjes in een ambiance van historische pracht. De keuken, hoewel voorzien van de nieuwste technologieën, behoudt haar landelijke charme en is uitgerust met moderne apparatuur voor het bereiden van heerlijke maaltijden. 
Het landhuis biedt in totaal zes weelderige slaapkamers, elk met een uniek karakter en voorzien van moderne gemakken. De drie luxueuze badkamers zijn afgewerkt met hoogwaardige materialen en voorzien van alle comfort. Het pand beschikt over vijf toiletten, strategisch geplaatst voor het gemak van bewoners en gasten. Gezien de talrijke faciliteiten kan u - mits het bekomen van een bijkomende vergunning - het landhuis uitbaten als (Air)B&B, feestzaal, ...

Op het uitgestrekte domein bevindt zich een apart vergund bijgebouw, klaar om te worden ingericht als een volwaardige woongelegenheid. Dit biedt flexibiliteit voor gastenverblijven, een thuiskantoor of een ruimte voor creatieve bezigheden. Hier is tevens een inpandige garage.
Een charmante kapel op het terrein voegt een vleugje spiritualiteit toe aan de omgeving, waardoor het landgoed een unieke en betekenisvolle plaats wordt en tevens kan aangewend worden om ceremonies te laten plaatsvinden. 
Er is tevens een zaal met een aparte ingang die men kan gebruiken voor recepties, tentoonstellingen, e.d.
Het domein kan men betreden langs 2 afzonderlijke ingangen met automatische poort. De tuin met zonneterras nodigt uit tot gezellige zomeravonden in het gezelschap van familie en vrienden.
Een magnifiek historisch landhuis, een apart gebouw vergund als woongelegenheid met garage, een kapel én een apart te betreden zaal die u kan gebruiken voor allerhande sociale aangelegenheden allemaal op 1 domein! De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Het landhuis is niet alleen een thuis, maar een tijdloos meesterwerk dat het beste van het verleden combineert met het comfort van het heden (elektriciteit conform, EPC C, regenwaterput etc.). Het is een oase van rust en schoonheid, waar geschiedenis en moderniteit hand in hand gaan.

Contacteer ons vandaag nog om deze historische parel te bezoeken!

Kenmerken
Financieel
Vraagprijs
€ 996.000
Algemeen
Type
Huis
Bouwjaar
1750
Grond oppervlakte
2.065 m2
Bewoonbare oppervlakte
720 m2
Referentie
A3HTKFM0YHUW
EPC Waarde
225 kWh/m2
EPC Label
C
Ruimtelijke Ordening
Stedenbouwk. vergunning
Gebouwd voor 1962
Dagvaarding uitgebracht
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Rechterlijke beslissing
n/a
Voorkooprecht
n/a
Verkavelingsvergunning
n/a
Bestemming
Woongebied met landelijk karakter
Overstromingsgebied
n/a
Prijs Geschiedenis
24 Apr 2024
€996.000 / Immo de Dijle
Wat is jouw huis waard?

Krijg direct inzicht in de waarde en populariteit van je huis door je adres toe te voegen in Mijn Huis.

Voeg mijn huis toe
Door het invullen van dit formulier gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden en privacy van Immospeurder.com