Kaart

Kauwstraat 30

9550 Sint-Lievens-Esse Huis
4 slaapkamers
€520.000

* * *

Het lijkt erop dat dit zoekertje niet meer beschikbaar is.

Kauwstraat 30 - 9550 Sint-Lievens-Esse - Stel je even voor. Je woont in een historisch pand, in een gebouw met een verhaal, in een tramstation van meer dan honderd jaar oud. Rondom jou heb je ongelooflijk veel vrije ruimte en gegarandeerd een mooi uitzicht vanuit je raam. Hebben we je al even doen wegdromen?

Graag stellen we u deze uitzonderlijke parel in het landelijke Herzele voor:

Het tramstation van Sint-Lievens-Esse dateert van 1911-1912 en werd opgetrokken aan de lijn Merelbeke - Geraardsbergen. Vermoedelijk was er geen station als dusdanig maar enkel een stopplaats met café.

De tramstatie telt twee panden en een koetshuis gebouwd in één campagne.
Het hoekpand heeft een hoofdvolume van twee bouwlagen onder een zadeldak met pannen. Opvallend zijn de rijk uitgewerkte muurankers op de gevel.

De benedenverdieping van het pand werd verbouwd. Opvallend is de marmeren schouw met klok uit hetzelfde materiaal. De bovenverdieping behield zijn originele indeling. Het hoofdvolume behield onder meer schouwen, schouwmantels, binnenschrijnwerk met houtimitatie, hang- en sluitwerk, tapijttegelvloeren, geëtst glas.

Mits de nodige aanpassingen maakt u van deze eigendom een uniek woonhuis met een combinatie van bestaande en historische elementen met hedendaagse technieken, moderne materialen en actueel wooncomfort.

Met een bruikbare vloeropp. van 421m² heb je aan ruimte geen gebrek. De indeling kan echter nog bepaald of gewijzigd worden.

Verder is de woning voorzien van een alarmsysteem, rolluiken, waterverzachter, centrale verwarming en regenwaterrecuperatie (15.000l).

Ook aan buitenruimte geen gebrek, naast de westgerichte tuin van zo'n 4a50ca, wordt ook het naastgelegen perceel grond van 7a46 te koop aangeboden.

Uw auto kunt u kwijt op de oprit met carport voor 2 auto’s en de ruime parking!

Kortom, zeer veel potentieel, ideaal voor wonen/werken, grote gezinnen, praktijk, uitbating van een zaak, kangoeroewonen of co-housing!

Spreekt het wonen in een beschermd pand tot jouw verbeelding en heb je zin om de handen verder uit de mouwen te steken? Neem dan gerust contact op met Pieter op 0486 48 79 71 of via mail naar pieter@immolierman.be.

Kenmerken
Financieel
Vraagprijs
€ 520.000
Algemeen
Type
Huis
Referentie
996X8E0X7Y7L
Makelaar Code
cb6c3c82-a99e-4ad0-8c66-20a6e6
EPC Waarde
F kWh/m2
EPC Label
F
EPC Certificaat
20231031-0002082102-KNR-3
Ruimtelijke Ordening
Stedenbouwk. vergunning
Ja
Dagvaarding uitgebracht
n/a
Rechterlijke beslissing
n/a
Voorkooprecht
Nee
Verkavelingsvergunning
Nee
Bestemming
Woongebied met landelijk karakter
Overstromingsgebied
n/a
Prijs Geschiedenis
26 Feb 2024
€520.000 / Immo Lierman
Wat is jouw huis waard?

Krijg direct inzicht in de waarde en populariteit van je huis door je adres toe te voegen in Mijn Huis.

Voeg mijn huis toe
Interesse wanneer dit pand opnieuw te koop staat? Laat uw gegevens hier achter en blijf op de hoogte.
Door het invullen van dit formulier gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden en privacy van Immospeurder.com