Kaart

4910 Theux Huis Te Koop
761 m² wonen
93.005 m² perceel
8 slaapkamers
€1.095.000
Lening simuleren

Gelegen in de charmante gemeente Theux, in het arrondissement Verviers, ligt een betoverend domein dat perfect is voor liefhebbers van natuur, cultuur en geschiedenis. Deze prachtige locatie ligt gemakkelijk bereikbaar tussen Namen, Aken en Maastricht, dichtbij de provinciehoofdstad Luik en is toegankelijk via verschillende gewestwegen zoals N62, N606 en N657. Theux staat bekend om haar pittoreske wandelgebieden, weelderige natuurgebieden, wilde dieren en fascinerende culturele sites.

Dit ruime domein, vlak aan het centrum van Theux, biedt een landelijk charme met haar ruime 18e-eeuwse landhuis, genaamd 'Maison Naveau' of 'Maison de la Boverie.' De woning, die volledig onderkelderd is, werd zorgvuldig gerenoveerd aan het einde van de jaren '90 met respect voor historische elementen. Het biedt talrijke aangename en volumineuze ruimtes, waaronder een inkom- en trappenhal, leefruimte, bureau, eetkamer, keuken, acht slaapkamers, en vijf badkamers.

Het uitgestrekte domein van ongeveer 9,3 hectare wordt verder gekenmerkt door een charmante binnenkoer, bijgebouwen zoals een garage, en een park met bos en weilanden. De aangelegde tuin achter het herenhuis leidt naar het beboste parkgedeelte, waar je kunt wandelen op verschillende paden en de restanten van historische opgravingen kunt ontdekken. Dit heeft betrekking op het beroemde zwarte marmer dat gekend is in de regio. De achterzijde van het domein herbergt de weilanden, die momenteel verpacht zijn.

Optioneel is er ook een naastliggende bouwgrond van ongeveer 2a37ca te koop.

Om een betere indruk te krijgen van dit prachtige domein kan je de video bekijken op onze website: https://www.youtube.com/watch?v=tEFuNHng_DQ. Maak vandaag nog een afspraak om deze uitzonderlijke eigendom te ontdekken, die zowel unieke charme als ruimte te bieden heeft.

* * *

De gemeente Theux (arrondissement Verviers) herbergt dit charmante domein, tussen Namen, Aken en Maastricht, dichtbij de provinciehoofdstad Luik en makkelijk bereikbaar via verscheidene gewestwegen, bv. N62, N606 en N657. Theux is gekend voor pittoreske wandelgebieden, natuur- en wildlifegebieden en culturele en bijzondere bezienswaardigheden. Het domein ligt vlak aan het centrum en omvat een charmant en ruim landhuis met binnenkoer, aanhorigheden (bv. garage), een park of bos en weilanden (verpacht) op ca. 9,3ha.

Het ruime landhuis met binnenkoer (ca. 761m²), opgericht in de 18e eeuw en karaktervol gerenoveerd eind de jaren ’90 met aandacht voor de historieke elementen, gekend als ‘Maison Naveau’ of ‘Maison de la Boverie’, herbergt aangename volumineuze ruimtes, bv.: inkom- en trappenhal, leefruimte, bureau, eetkamer, keuken, 8 slaapkamers en 5 badkamers. De woning is volledig onderkelderd. Achter het herenhuis leidt een aangelegde tuin naar het charmante beboste parkgedeelte met verscheidene wandelroutes. Hier kan men ook de restanten van een historische opgraving terugvinden betreffende het gekende zwart marmer in de streek. De achterzijde van het domein herbergt de weilanden (ca. 4,5ha). Deze weilanden zijn verpacht.

Optioneel kan een naastliggende bouwgrond (ca. 2a37ca) worden bijgekocht.

Bekijk de mooie video op onze website:
https://www.youtube.com/watch?v=tEFuNHng_DQ

Kenmerken
Financieel
Vraagprijs
€ 1.095.000
Algemeen
Type
Huis
Grond oppervlakte
93.005 m2
Bewoonbare oppervlakte
761 m2
Referentie
9FXZ3JEQG6YJ
Makelaar Code
IF-2997
EPC Waarde
278 kWh/m2
EPC Label
C
EPC Certificaat
20160521005532
Ruimtelijke Ordening
Stedenbouwk. vergunning
n/a
Dagvaarding uitgebracht
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Rechterlijke beslissing
n/a
Voorkooprecht
Ja
Verkavelingsvergunning
Neen
Bestemming
Parkgebied
Overstromingsgebied
Geen overstromingsgevoelig gebied
Prijs Geschiedenis
10 Jan 2024
€1.095.000 / Immo Fluisteraar
Wat is jouw huis waard?

Krijg direct inzicht in de waarde en populariteit van je huis door je adres toe te voegen in Mijn Huis.

Voeg mijn huis toe
Door het invullen van dit formulier gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden en privacy van Immospeurder.com