immo Kaart

, 2990 Loenhout

Industrieel Te Koop in Loenhout
14810 m² perceel
4 slaapkamers
Prijs op aanvraag Lening simuleren

Actief melkveebedrijf met bedrijfswoning op 1,50 ha en mogelijkheid tot aankoop bijkomende aansluitende percelen landbouwgrond in huisblok.

Omgeving
Gelegen in Loenhout in agrarisch gebied langs de Neervenweg, een goed uitgeruste weg op korte afstand van het dorpscentrum van Loenhout. Goed gelegen en goed bereikbaar. De totale oppervlakte bij het bedrijf (inclusief landbouwgrond en erf) bedraagt circa 1,50 ha (14.810 m2). De mogelijkheid wordt geboden om achterliggend en aansluitend bij het bedrijf bijkomend ca. 4,20 ha landbouwgrond aan te kopen.

(Bedrijfs)woning
Bedrijfswoning in open bebouwing, landelijk gelegen langs de Neervenweg. De woning werd gebouwd in 1982 met een bewoonbare vloeroppervlakte van 216m². De woning is deels onderkelderd, deels voorzien van kruipkelder en is traditioneel gebouwd met een rood-bruine geschakeerde gevelsteen en betonwelfsels tussen de verdiepingen. Recent EPC is beschikbaar: 244 kWh / (m² jaar). Geïsoleerde spouwmuur, vloerisolatie, dakisolatie, dubbele beglazing in Merbeau houten profielen voorzien van rolluiken en/of slagluiken. Verwarming via stookolieketel, waarvan de brander enkele jaren geleden werd vervangen, via muurradiatoren voorzien van thermostatische kranen en convectorputten in de woonkamer. Open haard als bijverwarming in de woonkamer.

Indeling:
Kelder;
Gelijkvloers: woonkamer met open haard (44m²) en aansluitend veranda (24m²), originele eiken maar opgefriste keuken (16m²) met de gebruikelijke grotendeels recent vernieuwde toestellen, bureau (13m²), in 2010 vernieuwde badkamer met douche, was- en bergplaats, inpandige garage, inkomhal met eiken trap, achterinkom met ingemaakte kast die toegang geeft tot keuken en overdekt terras;
Verdiep volledig op parketvloer: hal met overloop, 4 slaapkamers (19m², 13m², 21m², 8m²) waarvan één met wastafel voorzien van ingemaakte kasten, toilet, zolder (20m²) met bijkomend zolderruimte boven slaapkamers.

De woning is georiënteerd op het oosten. Grote voortuin met aparte ingang tot de woning. Groot zonneterras met tuin.

Bedrijfsgebouwen

Melkstal/Serrestal
Ruime, lichtrijke en goed verluchte en volledig onderkelderde serrestal met bouwjaar 2016 en een oppervlakte van 1.125m². De stal is volledig operationeel en ingericht volgens de meest recente technieken zodat volgens de huidige normen aan een moderne en duurzame melkveeteelt gedaan kan worden.
Indeling: kleine administratieve ruimte met netwerkvoorziening, technische ruimte, koeltanklokaal.
De stal is uitgerust met twee operationele melkrobots van GEA met een capaciteit voor het melken van tot 110 melkkoeien, en verder o.a. ledverlichting, warmterecuperatie, mestschuiven, koematrassen en – borstels. Automatische dakverluchting met sensoren en in de zijgevel voorzien van automatisch bediende gordijnen. Ondergrondse mestopslag 1.650m³. Mogelijks kan indien gewenst deze stal nog uitgebreid worden.
Open frontstal
Bouwjaar 2012 met een oppervlakte van 595m² voorzien van 2 grote poorten en gordijn. Voedergang met ligboxen voor rundvee. Op het verdiep is er een strozolder. Ondergrondse mestkelder van 154m³ en ondergrondse regenwaterput. Naastliggend een mestvaalt van 169m² met opslag voor 260m³ vaste mest met afvoer van mestsappen naar mestkelder.

Jongveestal
Bouwjaar 1995 met een oppervlakte van 559m² met plaats voor ca. 60 dieren. Centrale voedergang. Onderkelderd met 990m³ mestopslag.

Loods
Bouwjaar 2008 met een oppervlakte van 401m² op betonvloer. Met werkplaats, aparte garage en strozolder. Voorzien van drijfkracht en grote automatische poort. Op het dak van de loods werd in 2011 een PV-installatie geplaatst van 2 x 10 kW met één aansluiting naar de woning en één voor het bedrijf dankzij de 2 meters waarvan 1 teller nog terugdraaiend. Voor deze installatie lopen nog groenestroomcertificaten.

Oude Melkveestal
Bouwjaar 1982 met een oppervlakte van 299m², ontmanteld en in gebruik als opslagruimte. Onderkelderd met 128m³ mestopslag.

Erfverharding, incl. o.a. verhardingen, groenschermen, grote sleufsilo, regenwaterciternes met recuperatie, 5 voedersilo’s en mazoutank 2.500l.

Het bedrijf kreeg in 2015 een groene PAS brief en is als melkveebedrijf vergund tot 2036 voor het houden van 231 runderen.

Mogelijkheid overname NERS, dieren en machines.

Mogelijkheid tot aankoop bijkomende percelen landbouwgrond.

Vrij beschikbaar in onderling overleg. Meer info op kantoor te verkrijgen.

Stedenbouwkundige inlichtingen: vergunning uitgereikt (Vg), agrarische gebieden (Ag), geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd (Gmo), geen voorkooprecht ruimtelijke ordening aanwezig (Gvkr), Geen verkavelingsvergunning (Gvv) | EPC 244 kWh / m² jaar label C

Kenmerken
Financieel
Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Algemeen
Type
Industrieel
Grond oppervlakte
14810 m2
Referentie
RLMN5M9W06DT
Makelaar Code
20222626
EPC Waarde
244 kWh/m2
Ruimtelijke Ordening
Stedenbouwk. vergunning
Ja
Dagvaarding uitgebracht
Nee
Rechterlijke beslissing
n/a
Voorkooprecht
Nee
Verkavelingsvergunning
Nee
Bestemming
agrarisch gebied
Overstromingsgebied
niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied
Prijzen gevonden op dit adres

Gelieve zich GRATIS aan te melden om deze info te zien

Wat is jouw huis waard?

Krijg direct inzicht in de waarde en populariteit van je huis door je adres toe te voegen in Mijn Huis.

Voeg mijn huis toe
Door het invullen van dit formulier gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden en privacy van Immospeurder.com