Home Villa 3724 Zammelen
St.-Amandusstraat 5



immo Kaart

St.-Amandusstraat 5, 3724 Zammelen

Villa in Zammelen
498 m² wonen
5725 m² perceel
Prijs op aanvraag

St.-Amandusstraat 5 - 3724 Zammelen - Eigen woning uit 1996 van Juul Vanleysen, oprichter van het gekende architectenbureau Holistic Architecture (de vroegere Groep Delta ).Van de scheve Cegeka-torens in Hasselt tot het futuristische stadhuis van Houthalen-Helchteren : het zijn allemaal realisaties ontsproten aan de creatieve breinen van Holistic Architecture. Op een indrukwekkend stuk grond van 5725 m2 ontwierp Juul de woning waarin al z’n filosofieën werden verwerkt. Het resultaat is een architecturaal en esthetisch magnifiek doordacht concept.Eigen woning uit 1996 van Juul Vanleysen, oprichter van het gekende architectenbureau Holistic Architecture (de vroegere Groep Delta ).Van de scheve Cegeka-torens in Hasselt tot het futuristische stadhuis van Houthalen-Helchteren : het zijn allemaal realisaties ontsproten aan de creatieve breinen van Holistic Architecture. Op een indrukwekkend stuk grond van 5725 m2 ontwierp Juul de woning waarin al z’n filosofieën werden verwerkt. Het resultaat is een architecturaal en esthetisch magnifiek doordacht concept.
Zo is dit pand een uniek voorbeeld van gevoelige integratie in een waardevol landschap. Juul koos ervoor om het project zo laag mogelijk in te planten en dit om het letterlijk in de grond te kunnen inbedden. Daardoor ontvouwt het gebouw zich als het ware vanuit de helling. Wijdopen naar het landshap dat een beschermd natuurgebied is. De verwondering neemt alleen maar toe bij het binnenkomen via de entree van betonnen wanden met houten plafond. De ene als een boog gespannen en de andere volledig organisch uitgewerkt naar de achterliggende natuur. Een glazen wand vormt de achtgevel.
De betonnen wanden zijn ter plaatse gegoten, een techniek uit de industriële bouw en quasi ongezien in een particuliere woning. Alles in dit concept klopt. De tijdloze mix van natuurstenen vloeren, houten plafonds en betonnen wanden is consistent doorgetrokken doorheen het pand. Architecturaal uitgepuurde constructie met naadloze fuse naar de omliggende natuur wat een fantastische ruimtesensatie van licht, zicht en perspectief oplevert. De woning werd bovendien de voorbije jaren energetisch verder op punt gezet door de huidige eigenaar. Resultaat is een zeer gunstige EPC van 208.
https://www.hillewaere-vastgoed.be/vastgoed/7496768/unieke-tijdloze-architectenwoning-met-een-bewoonbare-oppervlakte-van-498m2-op-een-terrein-van-5725m2-gelegen-in-zammelen

Kenmerken
Status: Het lijkt erop dat dit zoekertje niet meer beschikbaar is.

Financieel
Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Algemeen
Type
Villa
Bouwjaar
1996
Grond oppervlakte
5725 m2
Bewoonbare oppervlakte
498 m2
Referentie
7UZXWSPUVHNH
Makelaar Code
757
EPC Waarde
162 kWh/m2
EPC Label
B
Ruimtelijke Ordening
Stedenbouwk. vergunning
Ja
Dagvaarding uitgebracht
Nee
Rechterlijke beslissing
n/a
Voorkooprecht
Nee
Verkavelingsvergunning
Nee
Bestemming
Agrarisch gebied
Overstromingsgebied
n/a
Wat is jouw huis waard?

Krijg direct inzicht in de waarde en populariteit van je huis door je adres toe te voegen in Mijn Huis.

Voeg mijn huis toe
Interesse wanneer dit pand opnieuw te koop staat? Laat uw gegevens hier achter en blijf op de hoogte.
Door het invullen van dit formulier gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden en privacy van Immospeurder.com